Rulada cu branza de vaci si ciocolata

Se prepara un blat din ingredientele de mai sus si se pune la copt. Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se ruleaza cu un servet. Separat, se pun

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 gr faina
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 100 ml ulei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr branza proaspata de vaci
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 15 gr gelatina
  • 100 ml lapte
  • 15 ml lichior alb
  • zahar vanilat
  • 150 gr frisca
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 15 ml ulei

Mod de preparare

Se prepara un blat din ingredientele de mai sus si se pune la copt. Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se ruleaza cu un servet. Separat, se pun la fiert laptele, ouale si zaharul, amestecand continuu. Dupa ce a inceput sa dea in clocot compozitia, se adauga gelatina inmuiata in apa. Se lasa la racit compozitia si se amesteca apoi cu branza de vaci, lichiorul, vanilia si la urma se incorporeaza frisca batuta. Se pune crema, peste blatul desfacut, se ruleaza, apoi se orneaza cu glazura de ciocolata preparata din ciocolata topita in ulei.


Rulada se pastreaza la frigider.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce Prajitura snikers Lapte de pasare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc