Rulada cu branza de vaci si ciocolata

Se prepara un blat din ingredientele de mai sus si se pune la copt. Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se ruleaza cu un servet. Separat, se pun

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 gr faina
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 100 ml ulei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr branza proaspata de vaci
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 15 gr gelatina
  • 100 ml lapte
  • 15 ml lichior alb
  • zahar vanilat
  • 150 gr frisca
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 15 ml ulei

Mod de preparare

Se prepara un blat din ingredientele de mai sus si se pune la copt. Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se ruleaza cu un servet. Separat, se pun la fiert laptele, ouale si zaharul, amestecand continuu. Dupa ce a inceput sa dea in clocot compozitia, se adauga gelatina inmuiata in apa. Se lasa la racit compozitia si se amesteca apoi cu branza de vaci, lichiorul, vanilia si la urma se incorporeaza frisca batuta. Se pune crema, peste blatul desfacut, se ruleaza, apoi se orneaza cu glazura de ciocolata preparata din ciocolata topita in ulei.


Rulada se pastreaza la frigider.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce Prajitura snikers Lapte de pasare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori