Pentru aceasta reteta aveti nevoie de oua, zahar, faina, sare, frisca, gelatina, grepfruit si zahar pudra.
Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se adauga zaharul si treptat galbenusurile. Se incorporeaza faina si se amesteca de sus in jos. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace circa 5 minute la foc potrivit. Se scoate si se ruleaza impreuna cu un prosop umezit, apoi se lasa la racit. Pentru crema se pune gelatina in inmuiat in 50 ml apa. Se bate frisca cu zaharul pudra si se adauga gelatina si 100 ml zeama de grepfrut. Se desface blatul cu grija, se intinde deasupra crema si se adauga bucati de grepfrut curatate de pielite, apoi se ruleaza la loc, cat mai strans. Se pune la rece cateva ore.
Se decoreaza feliile cu frisca si cu bucati de grepfrut.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Tiramisu
Prajitura cu visine
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAcești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii