Rulada cu marmelada sau dulceata

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si vanilia, se pun albusurile batute spuma, se amesteca usor, adaugind faina, putin cite putin (in ploaie). S

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • vanilie sau coaja rasa de lamiie
  • marmelada sau dulceata
  • unt si faina pentru forma
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si vanilia, se pun albusurile batute spuma, se amesteca usor, adaugind faina, putin cite putin (in ploaie). Se toarna compozitia in strat uniform intr-o tava de copt dreptunghiulara, unsa cu unt si presarata cu faina si se coace la foc potrivit. Se incearca cu paiul. Cind este gata, se rastoarna pe un fund de lemn acoperit cu un servet imbibat in apa si bine stors, se unge repede cu marmelada sau dulceata, se ruleaza strins si se lasa invelita in servetul ud citeva minute. Apoi se inveleste rulada intr-un servet uscat si se lasa astfel 2-3 ore. Se asaza pe o farfurie lunga si se presara cu zahar pudra. Se serveste taiata felii de grosimea unui deget.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide