Rulada cu mere de post

Merele rase se amesteca cu zahar dupa gust, si se pun la calit in ulei pana scade zeama merelor bine. Cand s-au racit se adauga scortisoara. Coca am f

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulada cu mere de post

Ingrediente

  • 1 cub drojdie
  • 1 pachet margarina (margarina Unirea se comporta cel mai bine)
  • 300 ml apa (plata sau minerala) calduta
  • sare (un varf de lingurita)
  • 4 cani faina
  • Umplutura:
  • 3 kg mere
  • zahar
  • scortisoara
  • putin ulei
  • ulei pentru tavi si pentru uns ruladele

Mod de preparare

Merele rase se amesteca cu zahar dupa gust, si se pun la calit in ulei pana scade zeama merelor bine. Cand s-au racit se adauga scortisoara. Coca am facut-o asa: intr-un castron am pus 2 cani de faina, sarea si margarina, am framantat putin, apoi am pus cubul de drojdie dizolvat in apa. Am mai adaugat faina pana a iesit o coca molicica.

Am aruncat castronul la frigider pentru o ora jumate (normal ar trebui sa stea 3 ore la frigider, dar nu mai aveam timp), dupa care am impartit coca in 7 guguloaie. Am infainat masa si le-am intins bine cu sucitorul, am uns foaia cu putin ulei si am presarat merele calite. Am rulat frumusel si am pus rulada in tava unsa cu ulei. Le-am mai dat si lor o fata cu putin ulei si la cuptor cu ele, la foc potrivit spre mare (aprox.200 grade).


Cand sunt rumenite frumos pe deasupra se pune un stergar ud peste ele si se lasa la racit. Cand nu fac varianta de post in loc de apa se pune lapte si se mai adauga un ou.

Alte retete de post recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Piept de porc fiert in bere
Bucataras.RO

Piept de porc fiert in bere

Pentru a obține o carne de porc fragedă și delicioasă vă recomand să o fierbeți în bere. Cu siguranță...

Piept de porc fiert in bere
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta