Rulada de dovleac cu crema de branza

Tot timpul mi-a fost teama de rulade, ca nu-mi vor iesi, si trebuie sa marturisesc ca aceasta reteta de rulada de dovleac cu crema de branza mi-a spulberta orice temere.

Complexitate
redusa
Rulada de dovleac cu crema de branza

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blatul rulada:
  • 3 oua
  • 1 cana dovleac (piure)
  • 100g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • un varf de sare
  • o lingura scortisoara
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Ingrediente pentru crema:
  • 200g crema de branza
  • 100g zahar pudra
  • o lingurita scortisoara si cuisoare macinate
  •  

Mod de preparare

In primul rand preparam blatul pentru rulada. Incingeti cuptorul la 180 de grade celsius si tapetati o tava pentru cuptor cu hartie pentru copt.

Intr-un bol mare bateti ouale cu jumatate din cantitatea de zahar pana se ingroasa si se deschid la culoare.

Apoi adaugati dovleacul si vanilia si amestecati bine. Separat, intr-un alt bol, bateti albusurile impreuna cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, pana se topeste tot zaharul.

Incorporati cu grija cele doua amestecuri, amestecand de jos in sus. Cerneti faina impreuna cu praful de copt si scortisoara si amestecati la fel, de jos in sus. Cernutul fainii este important pentru a obtine un aluat usor, aerat.

Puneti aluatul in tava la cuptor, pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp preparam crema de branza:

Puneti branza intr-un bol si mixati-o cu blenderul pana cand este fina (daca folositi deja o crema de branza cremoasa, acest pas nu mai e necesar). Adaugati zaharul si condimentele si mixati in continuare pana cand nu se mai simte zaharul. Dati la frigider pana in momentul folosirii.

Scoateti blatul de la cuptor si rasturnati-l pe un prospo curat si umezit. Rulati cat mai strans blatul si impachetati-i marginile ca la o bomboana ca sa nu se desfaca. Lasati-l asa pentru 15-20 de minute, dupa care intindeti crema, lasand 2cm la margini. Cu ajutorul unei folii alimentare rulati din nou blatul si il lasati la frigider pana in momentul servirii.


Rulada de dovleac cu crema de branza se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide