Rulada de dovleac cu crema de branza

Tot timpul mi-a fost teama de rulade, ca nu-mi vor iesi, si trebuie sa marturisesc ca aceasta reteta de rulada de dovleac cu crema de branza mi-a spulberta orice temere.

Complexitate
redusa
Rulada de dovleac cu crema de branza

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blatul rulada:
  • 3 oua
  • 1 cana dovleac (piure)
  • 100g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • un varf de sare
  • o lingura scortisoara
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Ingrediente pentru crema:
  • 200g crema de branza
  • 100g zahar pudra
  • o lingurita scortisoara si cuisoare macinate
  •  

Mod de preparare

In primul rand preparam blatul pentru rulada. Incingeti cuptorul la 180 de grade celsius si tapetati o tava pentru cuptor cu hartie pentru copt.

Intr-un bol mare bateti ouale cu jumatate din cantitatea de zahar pana se ingroasa si se deschid la culoare.

Apoi adaugati dovleacul si vanilia si amestecati bine. Separat, intr-un alt bol, bateti albusurile impreuna cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, pana se topeste tot zaharul.

Incorporati cu grija cele doua amestecuri, amestecand de jos in sus. Cerneti faina impreuna cu praful de copt si scortisoara si amestecati la fel, de jos in sus. Cernutul fainii este important pentru a obtine un aluat usor, aerat.

Puneti aluatul in tava la cuptor, pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp preparam crema de branza:

Puneti branza intr-un bol si mixati-o cu blenderul pana cand este fina (daca folositi deja o crema de branza cremoasa, acest pas nu mai e necesar). Adaugati zaharul si condimentele si mixati in continuare pana cand nu se mai simte zaharul. Dati la frigider pana in momentul folosirii.

Scoateti blatul de la cuptor si rasturnati-l pe un prospo curat si umezit. Rulati cat mai strans blatul si impachetati-i marginile ca la o bomboana ca sa nu se desfaca. Lasati-l asa pentru 15-20 de minute, dupa care intindeti crema, lasand 2cm la margini. Cu ajutorul unei folii alimentare rulati din nou blatul si il lasati la frigider pana in momentul servirii.


Rulada de dovleac cu crema de branza se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu coasta afumata
1
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rotite din vinete umplute
2
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Prajitura zi si noapte de post
3
Dulciuri

Prajitura zi si noapte de post

Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...

Prajitura zi si noapte de post
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gulas unguresc cu carne de porc
5
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Parteneri
Pui cu lamaie
Bucataras.RO

Pui cu lamaie

Va prezint acum o reteta pe care am pregatit-o in premiera si de care sunt foarte incantata: pui cu suc de lamaie proaspat...

Pui cu lamaie
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia