Rulada de lamiie

Se incalzeste cuptorul la 350*F(180*C). Se intinde o foaie de pergament intr-o tava de 40x25 cm. Se amesteca ouale cu zaharul si vanilia. Intr-un alt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • o cana zahar
  • o lingurita vanilie
  • 2 albusuri
  • o cana faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 1/4 cana zahar praf; crema: 3/4 cana (175ml) zahar
  • 8 linguri amidon
  • 3/4 cana suc lamaie
  • 2 doua
  • 50 ml unt
  • 1 cana afine (sau alt fruct)

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 350*F(180*C). Se intinde o foaie de pergament intr-o tava de 40x25 cm. Se amesteca ouale cu zaharul si vanilia. Intr-un alt bol se bat albusurile spuma si se amesteca usor in prima compozitie. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se toarna peste compozitia cu oua. Se toarna in tava. Se introduce in mijlocul cuptorului si se coace 15-20 min. Se presara zaharul pudra pe un prosop de bucatarie. Se scoate blatul fierbinte pe prosop si se scoate hartia. Se ruleaza blatul pe lungimea prosopului si se lasa la racit.

Se amesteca zaharul cu amidonul. Se adauga sucul de lamiie si ouale. Se pune pe foc pina se ingroasa, cam 10 min. Se adauga untul, amestecind continuu si se lasa la racit. Se intinde blatul peste care se intinde crema racita. Se presara afinele si se ruleaza din nou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci