Rulada de pandispan cu ananas si cocos

Rulada de pandispan cu ananas si cocos este la fel de buna pe cat de bine arata. Aceasta prajitura delicioasa de casa cu frisca si fructe poate sta pe orice masa festiva.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Rulada de pandispan cu ananas si cocos

Ingrediente

  • Aluat de pandispan:
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 100 gr faina
  • 25 gr amidon
  • 60 gr fulgi de cocos
  •  
  • Crema si ornat:
  • 1 conserva rondele de ananas (340 gr)
  • 400 ml frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 100 gr fulgi de cocos
  • cirese confiate
  •  
  •  

Mod de preparare

Cuptorul se incinge la 180 grade C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se bat galbenusurile cu 4 linguri apa rece, zahar tos si zaharul vanilinat.Se bat albusurile si 1/3 din cantitate se adauga la compozitia de oua. Se adauga faina amestecata cu amidon si 1/2 din cantitatea de fulgi de cocos. Se adauga restul de albus si se inglobeaza.

Compozitia se repartizeaza in tava , se coace 10 min.

Se scoate si se aseaza pe un prosop de bucatarie presarat cu fulgi de cocos. Se desprinde hartia de copt si se ruleaza pandispanul in prosop. (Al meu blat s-a ars putin pe margini, deoarece nu l-am intins uniform).

Pentru prepararea umpluturii se lasa sa se scurga ananasul si se taie bucati. Se bate frisca impruna cu intaritorul. Se lasa putina frisca deoparte pentru decorat, iar in restul se inglobeaza 50 gr fulgi de cocos si cuburile de ananas.

Se unge foaia cu umplutura de cocos , se ruleaza, si se da la rece 60 de min.

Apoi se pudreaza cu restul de fulgi de cocos. Se spriteaza frisca. Se orneaza cu bucatele de ananas, cirese confiate (eu nu am avut) si fulgi de cocos .

Mi-a placut pentru ca nu este exagerat de dulce si mai ales pentru aroma de cocos.

Reteta de rulada de pandispan cu ananas si cocos a fost propusa de amalia_aa pe forum culinar.


Rulada de pandispan cu ananas si cocos se serveste felii, de la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta