Rulada Ochi de elefant

Rulada Ochi de elefant este o reteta de rulada cu crema de branza si banane, haioasa, delicioasa si potrivita pentru copii. Rulada se prepara usor, si se topeste in gura.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Rulada Ochi de elefant

Ingrediente

  • blatul pentru rulada:
  • 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao si un varf de cutit praf de copt
  • crema:
  • un pachet de branza Philadelphia (200 gr)
  • 2-3 linguri de zahar
  • frisca:
  • 200 g de smantana 35%
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 25 g ciocolata amaruie
  • + 2 banane

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, li se adauga 2 linguri de zahar si se mai bat putin. Galbenusurile se freaca bine cu 3 linguri de zahar apoi se adauga peste albusuri, iar la final se pune amestecul de faina + cacao + praf de copt si se omogenizeaza totul usor prin rasturnare cu o paletica. Am pus compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (tava mea are 31x21 cm) si am copt la 350 F.

Intre timp am pregatit un servet de panza umezit (se poate stropi cu un pulverizator cu apa) peste care am rasturnat blatul copt si am rulat pe lungul foii. Intr-un bol am mixat trei sferturi dintr-un pachet de branza Philadelphia (cam 200 g) cu 2-3 linguri de zahar (la chestia asta se pot adauga si esentele preferate).

Separat, intr-un bol mai mare am facut frisca din 200 g de smantana 35%, pe care am indulcit-o cu 1 lingura de zahar pudra si i-am adaugat aproximativ 25 g ciocolata amaruie data pe razatoarea mare. La final am incorporat in frisca tot cate un sfert din amestecul de Philadephia pana am obtinut o crema omogena.

Am intins frumos foaia, am uns-o "sanatos" cu o parte din crema, am pus o banana si am rulat o data, apoi inca o banana cu putina crema deasupra si am mai rulat odata. Am asezat-o pe un platou cu marginea dedesubt.

Rulada cu crema de branza si banana se orneaza dupa imaginatie.


Pofta buna! Reteta Rulada Ochi de elefant a fost propusa de Ria pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
3
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
4
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Parteneri
Desert chec marmorat
Bucataras.RO

Desert chec marmorat

Sau chec zebra, oricum ar fi, este pufos si delicios!

Desert chec marmorat
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise