Rulourile umplute cu visine si cafea sunt un preparat savuros, rapid de gatit. Pe langa visine si cafea, mai contin rachiu si frisca si cacao.
Se amesteca untul cu smantana, rachiul, praful de copt si faina. Aluatul obtinut se inveleste in folie si se lasa la frigider o ora. Se imparte apoi in 16 bucati egale. Se intinde fiecare bucata de aluat cu sucitorul, si se asaza pe fiecare cate un sir de visine fara samburi. Se ruleaza si se pune ruloul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace 40 de minute, in cuptorul incins, apoi, in timp ce se raceste se pregateste crema. Se bate frisca cu zaharul, cacaua si cafeaua pregatita dinainte. Se pun 6 rulouri unul langa altul, apoi se acopera cu crema, se adauga din nou rulouri, crema, construind in forma de piramida.
Se acopera cu crema si se lasa la rece pana a doua zi.
Alte retete de dulciuri:
Cornulete cu rahat
Tiramisu
Placinta cu mere
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaÎmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascavalGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii