Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se afce o crema spumoasa, se adauga pesmetul fin cernut, apoi faina si albusurile batute spuma. Se pune la cop
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se afce o crema spumoasa, se adauga pesmetul fin cernut, apoi faina si albusurile batute spuma. Se pune la copt in forma speciala de savarina, bine unsa cu unt. Separat, se face un sirop dintr-un pahar de apa si unul de zahar., in care se pune si vanilia. Dupa ce se ia de pe foc, se pune si romul si se acopera. Cand savarina e coapta, se asaza pe farfurie, se inteapa cu o scobitoare si se insiropeaza cu siropul pregatit. Treptat se toarna tot siropul. Cand s-a racit, se unge cu jeleu, iar de jur imprejur se garniseste cu un colac de frisca.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii