Savarine cu spuma de capsuni

Savarine cu spuma de capsuni este o reteta delicioasa de prajitura cu spuma de fructe. Este delicioasa si cu siguranta va fi si pe placul copiilor.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Savarine cu spuma de capsuni

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 300 ml frisca lichida
  • 300-350 g capsuni
  • Pentru sirop :
  • 200 g zahar
  • 400-500 ml apa
  • esenta dupa plac

Mod de preparare

Pentru a prepara savarinele in primul rand dizolvam drojdia in lapte.
Mixam oul cu zaharul, adaugam uleiul, laptele(cu drojdie), faina cernuta si un praf de sare,dupa care mixam in continuare pana rezulta un aluat omogen cu consistenta unei smantani.
Ungem formele de savarina(mini tarte,muffins, ce aveti la indemana) cu putin ulei si le umplem doar doua treimi cu aluat.
Le lasam la dospit 30 de minute dupa care le dam la cuptor pentru 30 de minute, pana se rumenesc frumos.

Uplutura si siropul pentru savarine:

4

Pentru crema mixam intr-un bol frisca. Adaugam apoi capsunii spalati, curatati de codite si zdrobiti, mixand in continuare pana cand amestecul este omogen. 

Pentru sirop fierbem zaharul cu apa, pana s-a topit de tot zaharul si adaugam esenta(optional).
Dupa ce s-au racit savarinele, li se taie cate un capacel, le tavalim bine in siropul de zahar si le umplem cu spuma de capsuni.


Savarinele cu spuma de capsuni pot fi preparate si cu alt fel de spuma de fructe, dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc