Savarine cu spuma de capsuni

Savarine cu spuma de capsuni este o reteta delicioasa de prajitura cu spuma de fructe. Este delicioasa si cu siguranta va fi si pe placul copiilor.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Savarine cu spuma de capsuni

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 300 ml frisca lichida
  • 300-350 g capsuni
  • Pentru sirop :
  • 200 g zahar
  • 400-500 ml apa
  • esenta dupa plac

Mod de preparare

Pentru a prepara savarinele in primul rand dizolvam drojdia in lapte.
Mixam oul cu zaharul, adaugam uleiul, laptele(cu drojdie), faina cernuta si un praf de sare,dupa care mixam in continuare pana rezulta un aluat omogen cu consistenta unei smantani.
Ungem formele de savarina(mini tarte,muffins, ce aveti la indemana) cu putin ulei si le umplem doar doua treimi cu aluat.
Le lasam la dospit 30 de minute dupa care le dam la cuptor pentru 30 de minute, pana se rumenesc frumos.

Uplutura si siropul pentru savarine:

4

Pentru crema mixam intr-un bol frisca. Adaugam apoi capsunii spalati, curatati de codite si zdrobiti, mixand in continuare pana cand amestecul este omogen. 

Pentru sirop fierbem zaharul cu apa, pana s-a topit de tot zaharul si adaugam esenta(optional).
Dupa ce s-au racit savarinele, li se taie cate un capacel, le tavalim bine in siropul de zahar si le umplem cu spuma de capsuni.


Savarinele cu spuma de capsuni pot fi preparate si cu alt fel de spuma de fructe, dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita