Simanku

Intr-o tava cu pereti mai inalti se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar. Laptele cu ouale si zaharul se amesteca bine si se toarna peste caramel. Se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 linguri de zahar
  • un litru de lapte
  • 6 oua
  • 250 gr. de zahar (8 linguri)
  • 6 linguri de faina
  • un praf de copt
  • 1/2 l de frisca
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Intr-o tava cu pereti mai inalti se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar. Laptele cu ouale si zaharul se amesteca bine si se toarna peste caramel. Separat se pregateste blatul. Se bat albusurile cu zahar, se adauga galbenusurile, faina si praful de copt. Se toarna peste lapte, se niveleaza usor si se da la copt cam 50 de minute. Focul trebuie sa fie cam la minim. Dupa ce se coace se lasa in tava sa se raceasca de tot apoi se rastoarna pe un platou. Se pune frisca batuta si se rade ciocolata.
Se poate servi cu sos de zahar ars

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc