Pentru blat, se pune ciocolata si laptele intr- un vas, pe foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Separat, se freaca spuma untul cu zaharul, apoi
Pentru blat, se pune ciocolata si laptele intr- un vas, pe foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Separat, se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand ouale. Se amesteca totul bine, pana se omogenizeaza, se adauga fulgii de cartofi amestecati cu drojdia, apoi ciocolata topita. Compozitia se toarna intr-un vas uns cu unt, care se introduce pentru 20 de minute in cuptorul cald. Se scoate apoi vasul din cuptor si se lasa blatul la racit. Intre timp se bate frisca si se presara apoi zaharul deasupra. Se umple blatul racit, cu frisca, apoi se glazureaza. Pentru glazura se pun intr-un vas, pe foc, zaharul, 2 linguri de apa si frisca. Se adauga bucatile de ciocolata si se amesteca continuu, pana se obtine o crema omogena. Se lasa glazura la racit, inainte de-a se turna peste prajitura. Aceasta din urma se lasa la frigider pentru cel putin 3 ore. Pentru crema englezeasca se fierbe laptele cu zaharul vanilat, apoi se freaca galbenusurile cu zaharul. Se toarna peste ele treptat, laptele, amestecand continuu, apoi se lasa vasul pe foc pana se obtine o crema consistenta.
Prajitura se serveste impreuna cu crema englezeasca.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers Ciocolata de casa Tiramisu
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeMelcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...
Melcisori cu nuca si gem de maceseOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii