Surpriza cu ciocolata

Pentru blat, se pune ciocolata si laptele intr- un vas, pe foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Separat, se freaca spuma untul cu zaharul, apoi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 125 gr ciocolata
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 30 gr zahar vanilat
  • 3 linguri de lapte
  • 90 gr fulgi de cartofi
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 3 oua
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca
  • 60 gr zahar
  • Pentru crema englezeasca:
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 125 gr ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru blat, se pune ciocolata si laptele intr- un vas, pe foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Separat, se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand ouale. Se amesteca totul bine, pana se omogenizeaza, se adauga fulgii de cartofi amestecati cu drojdia, apoi ciocolata topita. Compozitia se toarna intr-un vas uns cu unt, care se introduce pentru 20 de minute in cuptorul cald. Se scoate apoi vasul din cuptor si se lasa blatul la racit. Intre timp se bate frisca si se presara apoi zaharul deasupra. Se umple blatul racit, cu frisca, apoi se glazureaza. Pentru glazura se pun intr-un vas, pe foc, zaharul, 2 linguri de apa si frisca. Se adauga bucatile de ciocolata si se amesteca continuu, pana se obtine o crema omogena. Se lasa glazura la racit, inainte de-a se turna peste prajitura. Aceasta din urma se lasa la frigider pentru cel putin 3 ore. Pentru crema englezeasca se fierbe laptele cu zaharul vanilat, apoi se freaca galbenusurile cu zaharul. Se toarna peste ele treptat, laptele, amestecand continuu, apoi se lasa vasul pe foc pana se obtine o crema consistenta.


Prajitura se serveste impreuna cu crema englezeasca.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Ciocolata de casa Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Piersicute
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Melcisori cu nuca si gem de macese
Bucataras.RO

Melcisori cu nuca si gem de macese

Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...

Melcisori cu nuca si gem de macese
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola