Se bate zaharul pudra cu untul, pana devine spuma. Se adauga 2 galbenusuri si se bat bine cu mixerul, apoi crema obtinuta se pune rece in frigider. P
Se bate zaharul pudra cu untul, pana devine spuma. Se adauga 2 galbenusuri si se bat bine cu mixerul, apoi crema obtinuta se pune rece in frigider. Pentru glazura, se rade tableta de ciocolata cu ajutorul aparatului de ras legumele, apoi se pune pe o foaie de aluminiu si se introduce la frigider. Se macina alunele cu ajutorul unei rasnite electrice, se trec prin sita, pastrand deoparte bucatile mai mari. Se rupe o bucata din tableta de ciocolata, se pune intr-un ibric si se topeste in bain-marie. Se freaca spuma 100 gr unt cu 50 gr zahar pudra, se adauga ciocolata inmuiata si se amesteca pentru omogenizare. Se pastreazala rece. Se unge cu unt o forma rotunda, cu diametrul de 20 cm, se pudreaza cu faina. Se incalzesc la bain-marie, 100 gr unt cu grija sa nu fiarba. Se adauga 4 oua batute separat cu 140 gr zahar si un polonic de apa calda, faina si amidonul trecute prin sita. cand incepe sa fiarba, se retrage vasul de pe foc si se bate cu mixerul pana cand amestecul devine omogen si spumos. Peste crema spumoasa se presara cu ajutorul sitei, un strat subtire de faina, apoi se introduce forma la cuptor pentru 25 de minute.
Dupa ce se coace si se raceste, se unge alternativ cu un strat de crema de unt si un altul cu ciocolata pana se epuizeaza, avand grija ca ultimul sa fie de ciocolata.
Se orneaza cu alune zdrobite si cu razatura de ciocolata. Se serveste dupa ce sta la rece 60 de minute. Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Tiramisu
Papanasi fierti
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaM-a luat dorul de prajitura asta ,am cautat pe aici,am citit mai multe ,m-am oprit la reteta lui Pusha,am facut-o,nu e rea,se...
Prajitura cu mere si bezeaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii