Se modeleaza aluatul intr-o forma de tarta, se acopera cu o foaie de hartie speciala si boabe de fasole uscata si se da la cuptor. cand s-a copt, se
Se modeleaza aluatul intr-o forma de tarta, se acopera cu o foaie de hartie speciala si boabe de fasole uscata si se da la cuptor. cand s-a copt, se indeparteaza hartia si boabele de fasole si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se spala capsunile, se scot coditele, se taiee in doua si se tin 15 minute cu zeama de lamaie si zahar. Se scurg capsunile si se aseaza pe suprafata tartei. Sucul de la macerat se amesteca cu jeleul si se intinde pe suprafata tartei. Se garniseste cu frisca si se serveste rece. Capsunile pot fi inlocuite cu zmeura, visine sau caise. Pentru reusita deplina a tartei cu fructe, pe fundul tartei se pot presara 2-3 biscuiti sfaramati, iar fructele se vor scurge inainte de a fi puse in tarta.
Se serveste cu frisca sau inghetata. Alte retete de dulciuri:
Tarta cu mere
Tarta cu branza dulce si capsuni
Tarta cu zmeura si branza dulce
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii