Tarta cu crema

Se face un aluat din ingredientele indicate, se intinde o foaie de 5 mm, se pune in forma de tarta si se inteapa aluatul. Se face crema, frecand zaha

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 gr faina
  • 60 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura apa rece
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • Pentru crema:
  • 125 gr zahar
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 40 gr faina
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • vanilie

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele indicate, se intinde o foaie de 5 mm, se pune in forma de tarta si se inteapa aluatul. Se face crema, frecand zaharul cu ouale si cu galbenusurile, care se amesteca cu faina si laptele. Se incorporeaza untul si vanilia. Se toarna crema peste aluat, se pune forma in cuptor si se coace la foc potrivit, timp de 45 de minute.

Se scoate din forma dupa ce s-a racit. Alte retete de dulciuri:

Placinta cu branza

Tiramisu

Cremsnit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Sos de rosii condimentat
2
Sosuri rosii

Sos de rosii condimentat

Se amesteca bine ingredientele si se lasa la temperatura camerei 20 de minute. Se garnisetse cu brinza rasa.

Sos de rosii condimentat
Sos de ciocolata
3
Sosuri pentru dulciuri

Sos de ciocolata

Pentru sosul de ciocolata puneti la foc 75 ml lapte cu 150 ml frisca lichida si aduceti la punctul de fierbere.

Sos de ciocolata
Punch de ceai
4
Ceaiuri

Punch de ceai

Se amesteca zaharul cu ceai, pina ce acesta se dizolva. Se adauga zeama si pulpa de portocala si se amesteca. Se raceste....

Punch de ceai
Lichior de ciocolata
5
Lichioruri

Lichior de ciocolata

Se pune la fiert apa cu zaharul pina ce devine un sirop (face balonase), se adauga cacao, se amesteca incontinuu. Se adauga...

Lichior de ciocolata
Parteneri
Mancare de cartofi cu masline
Bucataras.RO

Mancare de cartofi cu masline

Mancarica de cartofi cu masline pentru pranz este gata.Poftiti la masa!

Mancare de cartofi cu masline
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii