Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac este o prajitura de post foarte gustoasa. Si daca este de post, prajitura noastra cu dovleac este la fel de gustoasa ca orice prajitura. Pentru a pregati aceasta prajitura de post aveti nevoie de dovleac, pesmet, nuca, margarina, zahar, scortisoara, coaja de lamaie.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu dovleac

Ingrediente

  • - 900 g dovleac
  • 60 g margarina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 15 linguri zahar
  • 15 ml esenta de vanilie.
  • Peste compozitie se pune:
  • 60 g pesmet
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri zahar;

Mod de preparare

Dovleacul se da pe razatoare si se pune la calit cu toate ingredientele din lista timp de 30 minute, la foc potrivit. Intr-o tava se aseaza un foietaj fara ou (450 g), se adauga compozitia pregatita din dovleac, iar deasupra se presara amestecul din pesmet, nuca si zahar..si se da la cuptor pentru 1 ora la 180 grade.


Dupa ce s-a racit, prajitura cu dovleac de post se pudreaza cu un strat gros de zahar pudra.
Sursa acetei retete este blogul culinar Dulcegarii culinare
Particip la concursul de pe culinar.ro „Bucate româneşti pentru zile când posteşti!” realizat în parteneriat cu www.tupperware.ro si Editura All si pe Facebook am nickname-ul Dulcegarii culinare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci