Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac este o prajitura de post foarte gustoasa. Si daca este de post, prajitura noastra cu dovleac este la fel de gustoasa ca orice prajitura. Pentru a pregati aceasta prajitura de post aveti nevoie de dovleac, pesmet, nuca, margarina, zahar, scortisoara, coaja de lamaie.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu dovleac

Ingrediente

  • - 900 g dovleac
  • 60 g margarina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 15 linguri zahar
  • 15 ml esenta de vanilie.
  • Peste compozitie se pune:
  • 60 g pesmet
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri zahar;

Mod de preparare

Dovleacul se da pe razatoare si se pune la calit cu toate ingredientele din lista timp de 30 minute, la foc potrivit. Intr-o tava se aseaza un foietaj fara ou (450 g), se adauga compozitia pregatita din dovleac, iar deasupra se presara amestecul din pesmet, nuca si zahar..si se da la cuptor pentru 1 ora la 180 grade.


Dupa ce s-a racit, prajitura cu dovleac de post se pudreaza cu un strat gros de zahar pudra.
Sursa acetei retete este blogul culinar Dulcegarii culinare
Particip la concursul de pe culinar.ro „Bucate româneşti pentru zile când posteşti!” realizat în parteneriat cu www.tupperware.ro si Editura All si pe Facebook am nickname-ul Dulcegarii culinare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori