Pentru aceasta tarta aveti nevoie de faina, cacao, zahar pudra, unt, oua, gem de visine, gelatina si esenta de vanilie.
Faina se amesteca cu cacaua, oul, untul, zaharul, un praf de sare si trei linguri de apa. Se amesteca si se lasa la frigider 30 de minute. Se topeste gelatina in 50 ml apa, apoi se amesteca cu gemul si esenta de vanilie. Se opreste o treime de de aluat, iar restul se intinde o foaie de 5 mm grosime si se asaza intr-o forma de tarta, unsa si tapetata. Se intinde compozitia de gem. Din treimea de aluat se intinde o foaie subtire, se taie fasii si se asaza in grilaj, peste tarta. Se introduc in cuptor si se lasa 45 de minute.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Placinta cu mere
Ciocolata de casa
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii