Tarta cu gem de visine

Pentru aceasta tarta aveti nevoie de faina, cacao, zahar pudra, unt, oua, gem de visine, gelatina si esenta de vanilie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 50 gr zahar pudra
  • 150 gr unt
  • 1 oua
  • 500 gr gem de visine
  • 1 plic gelatina
  • 1 esenta de vanilie

Mod de preparare

Faina se amesteca cu cacaua, oul, untul, zaharul, un praf de sare si trei linguri de apa. Se amesteca si se lasa la frigider 30 de minute. Se topeste gelatina in 50 ml apa, apoi se amesteca cu gemul si esenta de vanilie. Se opreste o treime de de aluat, iar restul se intinde o foaie de 5 mm grosime si se asaza intr-o forma de tarta, unsa si tapetata. Se intinde compozitia de gem. Din treimea de aluat se intinde o foaie subtire, se taie fasii si se asaza in grilaj, peste tarta. Se introduc in cuptor si se lasa 45 de minute.


Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Placinta cu mere
Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori