Tarta cu gem de visine

Pentru aceasta tarta aveti nevoie de faina, cacao, zahar pudra, unt, oua, gem de visine, gelatina si esenta de vanilie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 50 gr zahar pudra
  • 150 gr unt
  • 1 oua
  • 500 gr gem de visine
  • 1 plic gelatina
  • 1 esenta de vanilie

Mod de preparare

Faina se amesteca cu cacaua, oul, untul, zaharul, un praf de sare si trei linguri de apa. Se amesteca si se lasa la frigider 30 de minute. Se topeste gelatina in 50 ml apa, apoi se amesteca cu gemul si esenta de vanilie. Se opreste o treime de de aluat, iar restul se intinde o foaie de 5 mm grosime si se asaza intr-o forma de tarta, unsa si tapetata. Se intinde compozitia de gem. Din treimea de aluat se intinde o foaie subtire, se taie fasii si se asaza in grilaj, peste tarta. Se introduc in cuptor si se lasa 45 de minute.


Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Placinta cu mere
Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc