a) Aluat: 1. Mixam ouale cu zahrul pana devine o spuma. 2. Turnam untul moale/topit, dar nu cald, la amestecul de oua. 3. Mixam mai departe. 4. Faina
a) Aluat:
1. Mixam ouale cu zahrul pana devine o spuma.
2. Turnam untul moale/topit, dar nu cald, la amestecul de oua.
3. Mixam mai departe.
4. Faina o amestecam cu cocos si praf de copt,
apoi adaugam cite o lingura la amestecul de oua.
5. Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina.
6. Turnam aluatul in tava si dam in cuptorul preincalzit la 170°C.
7. Dupa ce bagam tava, coborim temperatura la 160°C, timp de 25 minute.
8. Lasam la racit pe un gratar.
9. Pensulam mijlocul tartei cu gem fierbinte.Lasam la racit/uscat.
9. Dupa racirea completa, repartizam tarta pe platoul care va fi servita.
b) Umplutura:
1. Fierbem 200 ml din sucul de fructul pasiunii la foc usor, timp de 2 minute impreuna gelatina.
2. Sucul rece, il amestecam cu zahar dupa gust pina nu se mai simt cristalele de zahar.
3. Sucul cu gelatina il adaugam la sucul rece si amestecam.
4. Lasam vreo 10 minute la racorit complet.
5. Turnam in adincitura tartei. Lasam la inchegat.
(Pastram vreo 2-3 linguri de suc deoparte)
c) Decorare:
1. Se poate decora cu fructe.
2. Pentru a avea un luciu frumos, pensulati fructele cu sucul gelatinat.
(cele 2-3 linguri puse deoparte)
3. Batem frisca cu zaharul vanilat.
4. Decoram dupa plac.
Reteta propusa de MAYA.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseBougatsa este o delicioasă plăcintă grecească, umplută cu o cremă delicioasă de griș. Pentru această Bougatsa -...
Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de grișPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii