Tarta cu mascarpone, menta si fructe de padure este o tarta potrivita sezonului calduros. Prepar-o cu: faina, oua, fructe de padure.
Tarta cu mascarpone, menta si fructe de padure se prepara astfel: punem intr-un vas faina trecuta prin sita, facem o gaura in mijloc. Peste faina se pune doua oua si untul zdrobit. Aluatul mai cere 2 linguri de apa si un varf de cutit de sare. Se framanta un aluat si il punem la frigider peste zi ca sa fie fraged. Se unge o tava de tarta cu diametrul de 26 cm, si intindem aluatul cu mana. Nu va speriati de cantitatea aluatului, este exact ce-i trebuie acestei tarte. Se acopera aluatul cu o foaie de copt si se pun si niste paste, nu inainte sa intep foarte foarte bine aluatul pe toata suprafata. Dam la cuptor pentru 25 minute la 180 grade, apoi am scos foaia de copt si pastele si am bagat tare 200 grade pentru inca 10 -15 minute.
Crema
Se amesteca cu lingura de lemn mascarpone cu zaharul pudra vanilat (1 pachet), zaharul cristal si siropul concentrat de menta. Se lasa putin la frigider si apoi se orneaza aluatul de tarta cu crema de mascarpone, murele si zmeura.
Sursa acestei retete: dulcegarii culinare
Alte retete recomandate
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii