Se unge o forma de tarta cu 150 gr unt. Se presara deasupra cu 125 gr zahar tos. Separat, se curata merele de coaja, se taie in sferturi, apoi rondel
Se unge o forma de tarta cu 150 gr unt. Se presara deasupra cu 125 gr zahar tos. Separat, se curata merele de coaja, se taie in sferturi, apoi rondele si se asaza in forma, in mod decorativ. Se pune tarta la foc mic, la caramelizat, pentru 10-15 minute. Se scoate din cuptor si se intinde deasupra foietajul. Se coace tarta la foc potrivit, pana se rumeneste uniform. Se scoate apoi din cuptor, se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un platou cu merele in sus.
Se serveste cu frisca sau inghetata de vanilie. Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu gem Placinta cu mere Tiramisu
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaIata inca o noutate in materie de reteta de chiftelute. Aproape ca nu-mi venea sa cred ca pot face aceasta combinatie. Am...
Chiftelute cu sunca si maslineGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii