Tarta cu mere si bezea

Tarta cu mere si bezea este un desert delicios, iar reteta acestei prajituri este simpla si rapida. Aveti nevoie, intre altele, de mere, oua, zahar si faina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu mere si bezea

Ingrediente

  • Aluat:
  • * 1 ou
  • * 60 g zahar
  • * 200-250 g faina
  • * 65 g unt
  • * 1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • * 1 kg mere
  • * 1 lingura scortisoara
  • * 50 g unt
  • * 50 g zahar
  • Bezea:
  • * 1 ou
  • * 1 lingurita zeama de lamaie
  • * 150 g zahar

Mod de preparare

Oul se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se aduga untul/margarina topita si se amesteca bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat pana se obtine un aluat nelipicios. Se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 30 de min, apoi se scoate si se intinde cu sucitorul.
Se pune foaia in tava rotunda (tapetata cu unt si faina sau hartie de copt) cu peretii detasabili, a mea a avut 24 cm. Se da 5 min in cuptorul preincalzit, apoi se pune umplatura.


Umplutura:

Merele se curata de cotor si se taie felii subtiri (eu nu am avut rabdare), se presara cu scortisoara si 50 g zaharsi se pune intr-o cratita cu 50 g unt si se calesc 5 min,apoi se aranjeaza pe tarta. Strugurii i-am facut din aluatul care a ramas, a facut bilute si frunze si le-am pus deasupra merelor.Tava se da 10 mi la cuptor la foc mediu.

Bezeaua:
Albusul se bate cu un praf de sare pana se intareste, apoi se adauga zeama de lamaie si treptat zaharul pana se intareste foarte bine. Dupa 10 min se scoate tava si se spriteaza rozete pe margini. Se da la cuptor la foc mic pana se rumenesc bezelele si marginile tartei.


Dupa ce s-a racit se taie felii si se serveste. Se poate orna cu scortisoara rasa.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta