Tarta cu mere si bezea

Tarta cu mere si bezea este un desert delicios, iar reteta acestei prajituri este simpla si rapida. Aveti nevoie, intre altele, de mere, oua, zahar si faina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu mere si bezea

Ingrediente

  • Aluat:
  • * 1 ou
  • * 60 g zahar
  • * 200-250 g faina
  • * 65 g unt
  • * 1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • * 1 kg mere
  • * 1 lingura scortisoara
  • * 50 g unt
  • * 50 g zahar
  • Bezea:
  • * 1 ou
  • * 1 lingurita zeama de lamaie
  • * 150 g zahar

Mod de preparare

Oul se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se aduga untul/margarina topita si se amesteca bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat pana se obtine un aluat nelipicios. Se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 30 de min, apoi se scoate si se intinde cu sucitorul.
Se pune foaia in tava rotunda (tapetata cu unt si faina sau hartie de copt) cu peretii detasabili, a mea a avut 24 cm. Se da 5 min in cuptorul preincalzit, apoi se pune umplatura.


Umplutura:

Merele se curata de cotor si se taie felii subtiri (eu nu am avut rabdare), se presara cu scortisoara si 50 g zaharsi se pune intr-o cratita cu 50 g unt si se calesc 5 min,apoi se aranjeaza pe tarta. Strugurii i-am facut din aluatul care a ramas, a facut bilute si frunze si le-am pus deasupra merelor.Tava se da 10 mi la cuptor la foc mediu.

Bezeaua:
Albusul se bate cu un praf de sare pana se intareste, apoi se adauga zeama de lamaie si treptat zaharul pana se intareste foarte bine. Dupa 10 min se scoate tava si se spriteaza rozete pe margini. Se da la cuptor la foc mic pana se rumenesc bezelele si marginile tartei.


Dupa ce s-a racit se taie felii si se serveste. Se poate orna cu scortisoara rasa.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
1
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
2
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Tavalita glazurata de post
3
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sos de cartofi
4
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Sos de castraveti cu smantana
5
Sosuri albe

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia