Tarta cu mere si branza

Tarta cu mere este una din cele mai populare retete de tarte, de pe culinar.ro. Pentru prepararea ei aveti nevoie de faina, mere, zahar, unt, vin alb, branza de vaci, iaurt si amidon.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu mere si branza

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 150 gr unt
  • zahar
  • sare
  • 4 mere
  • 200 ml vin alb
  • sucul de la o lamaie
  • 1 ou
  • 1 albus
  • 2 linguri zahar pudra
  • 350 gr branza de vaci
  • 150 gr iaurt
  • 2 linguri amidon
  • scortisoara

Mod de preparare

Tarta cu mere este una din cele mai populare retete de tarte. Pentru prepararea acestei tarte cu fructe se framanta un aluat din 125 gr unt, sare, faina, 2 linguri apa rece si se infasoara in folie, dupa care se lasa la frigider 30 minute. Se decojesc merele si se taie felii subtiri. Se da in clocot vinul cu jumatate dinc antitatea de suc de lamaie, apoi se toarna peste mere si se lasa la racit. Se intinde o foaie de aluat si se asaza intr-o forma de tarta unsa. Se separa ouale, se bate albusul cu zahar pudra. Se lasa merele la scurs. Se amesteca branza de vaci cu iaurtul, galbenusul, restul de suc de lamaie si amidon. Se inglobeaza albusul batut si se asaza crema pe blat. Deasupra se incrusteaza felii de mere, in evantai. Se presara 25 gr fulgi de unt si se coace tarta la cuptor 40-45 minute.


Tarta cu mere si branza se serveste presarata cu scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori