Tarta cu must si branza dulce este o bijuterie de toamna. Aceasta reteta de tarta are un aspect deosebit dar si un gust pe masura. Tarta cu crema fina de branza este foarte buna daca folositi must proaspat stors, dar o puteti pregati si cu piure de fructe in loc.
Preparare aluat pentru tarta:
Intr-un bol mixam untul cu zaharul,adaugam oul,apa rece,iar la sfarsit faina cernuta,sarea si amestacam pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste.
Invelim aluatul obtinut intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru 25- 30 minute.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita pe care o asezam peste forma de tarta unsa in prealabil cu unt. Asezam peste aluat o foaie de hartie pentru copt si umplem suprafata cu bile speciale pentru cuptor sau boabe de fasole pentru ca forma de tarta sa se pastreze in timpul coacerii. Se da la cuptor pana e aurie si coapta, la 170 de grade.
Cremele:
1.Se pune mustul la fiert. Se hidratetaza gelatina cu 2 linguri de apa rece. Se dizolva budinca in putina apa rece si se fierbe cu mustul pana se ingroasa, se trage de pe foc. Se gusta, daca se doreste mai dulce se adauga zahar. Se dizolva gelatina hidratata direct in compozitia calda de must.
2.Se pun 400 de ml. de lapte la fiert. Se pune gelatina la hidratat cu 2 linguri de apa rece. Se dizolva budinca si zaharul in 50 de ml. de lapte si se adauga peste cel care fierbe. Se amesteca cu grija pana se ingroasa. Se adauga branza de vaci si se mixeaza pana se dizolva in budinca feirbinte si devine foarte fina. Se incorporeaza gelatina in compozitia calda, inca.
Se procedeaza ca la orice "zebra", punand la mijlocul crustei, alternativ, cantitati egale din ambele compozitii caldute. Se da la rece cateva ore pana se leaga bine.
Reteta de tarta cu must si branza a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.
Serviti tarta cu must si crema de branza de la rece. O puteti pregati si cu piure de fructe sau dulceata in loc de must.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii