Tarta cu prune

Se face un aluat sfaramicios, se lasa sa se odihneasca 1 ora si se intinde o foaie groasa de 5 mm care se pune apoi in tava unsa cu unt. Se inteapa c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri smantana
  • 75 gr zahar
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr prune
  • 100 gr zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Se face un aluat sfaramicios, se lasa sa se odihneasca 1 ora si se intinde o foaie groasa de 5 mm care se pune apoi in tava unsa cu unt. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Se spala prunele, se scot samburii, se taie in jumatate si se acopera aluatul cu ele. Se pudreaza cu zahar amestecat cu scortisoara si se da tarta la cuptor, la foc potrivit, timp de 40 de minute sa se coaca.

Se scoate tarta din tava si se mai pudreaza cu putin zahar. Alte retete de dulciuri:

Tarta cu caise

Tarta cu branza dulce si capsuni

Tarta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci