Tarta cu prune este o reteta de tarta cu fructe de toamna, o tarta cu aluat fraged si umplutura generoasa de prune, bineinteles acompaniata de scortisoara.
Intr-un bol vom adauga toate ingredientele si vom framanta usor cu degetele pana se incorporeaza faina cu restul de ingrediente si compozitia devine nisipoasa.
Daca ti se pare ca aluatul nu se leaga atunci adaugi si lingura de lapte. Cand e gata il vom pune in folie si il dam la frigider pentru 30 minute.
Tava pentru tarta am uns-o cu putin unt pe masa de lucru presuram putina faina si intindem usor foaia cand credem ca e gata intinsa sucim aluatul pe sucitor si o asezam frumusel in tavita vom elimina surplusul o intepam cu furculita pe toata suprafata ca sa se coaca uniform.
Prunele au fost spalate si taiate in felii le vom aseza in tava cat de frumos putem, din unt si zahar am facut un sos pe care l-am turnat pestre prune sosul fiind fierbinte. Cuptorul e pregatit asa ca vom da tarta la cuptor pentru 25-30 minute la foc potrivit.
Tarta cu prune de toamna merge servita cu o cupa de inghetata.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii