Tarta cu prune de toamna

Tarta cu prune este o reteta de tarta cu fructe de toamna, o tarta cu aluat fraged si umplutura generoasa de prune, bineinteles acompaniata de scortisoara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu prune de toamna

Ingrediente

  • Ingrediente blat de tarta:
  • Ou - 1 buc
  • Zahar - 50 gr
  • Lapte - 2 lg
  • faina - 250 gr
  • unt - 125 gr
  •  
  • pentru umplutura:
  • prune - 300 gr
  • unt - 50gr
  • zahar pudra - 2 linguri
  • scortisoara - un praf
  • esenta vanilie - 1 picatura

Mod de preparare

Intr-un bol vom adauga toate ingredientele si vom framanta usor cu degetele pana se incorporeaza faina cu restul de ingrediente si compozitia devine nisipoasa.

Daca ti se pare ca aluatul nu se leaga atunci adaugi si lingura de lapte. Cand e gata il vom pune in folie si il dam la frigider pentru 30 minute.

Tava pentru tarta am uns-o cu putin unt pe masa de lucru presuram putina faina si intindem usor foaia cand credem ca e gata intinsa sucim aluatul pe sucitor si o asezam frumusel in tavita vom elimina surplusul o intepam cu furculita pe toata suprafata ca sa se coaca uniform.

Prunele au fost spalate si taiate in felii le vom aseza in tava cat de frumos putem, din unt si zahar am facut un sos pe care l-am turnat pestre prune sosul fiind fierbinte. Cuptorul e pregatit asa ca vom da tarta la cuptor pentru 25-30 minute la foc potrivit.


Tarta cu prune de toamna merge servita cu o cupa de inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Aperitiv mic dejun cu bacon,crema de branza si ou posat
Bucataras.RO

Aperitiv mic dejun cu bacon,crema de branza si ou posat

Aperitiv mic dejun cu bacon,crema de branza si ou posat
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola