Se pregateste un aluat pentru tarte dulci. Se curata de samburi visinele, apoi se presara cu 150 gr zahar si se lasa la scurs cateva ore. Se presara
Se pregateste un aluat pentru tarte dulci. Se curata de samburi visinele, apoi se presara cu 150 gr zahar si se lasa la scurs cateva ore. Se presara aluatul de tarat cu pesmet, se asaza in el visinele si se toarna peste ele o compozitie formata din galbenusuri frecate cu zahar, amestecate apoi cu miezul de nuca, scortisoara si la urma albusurile batute spuma. Se amesteca cu putina zeama scursa de la visine si se toarna peste visinele din tarta. Se introduce tarta in cuptor si se lasa la copt, 30-40 de minute.
Cand e gata se lasa putin la racit, dupa care se poate pudra cu zahar vanilat. Alte retete de dulciuri:
Prajitura televizor Cozonac moldovenesc Ciocolata de casa
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCe ziceti de un desert gustos la pahar cu o combinatie delicioasa de ciocolata fructe si frisca?
Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuniGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii