Tarta de capsuni cu budinca si menta

Tarta de capsuni cu budinca si menta este o reteta de tarta revigoranta si racoritoare, o tarta cu fructe potrivita pentru o zi calda de vara.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta de capsuni cu budinca si menta

Ingrediente

  • Aluat tarta:
  • 125 ge unt
  • 200 gr faina
  • 100 ml apa rece
  • 75 gr untura
  • Umplutura:
  • 1 lapte
  • 3 plicuri de budica de vanilie
  • sofran
  • menta
  • 250 gr zahar.

Mod de preparare

Laptele se pune pe foc sa se infierbante, cand aproape fierbe adaugam menta proaspata si sofranul, stingem focul si acoperim cu un capac.

Ingredientele de la aluat se mixeaza impreuna si se intinde in foaie de 3 mm, se aseaza informa de tarta. In interior de aseaza o foaie de copt si se umple cu peitricele de ceramica, sau orez. Se coace la foc mic ( 180gr) cam 10- 15 minute, Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca de tot.

In laptele infuzat, se pune inapoi pe foc si adaugam zaharul , plicurile de budinca se amesteca cu 4-5 lg de zahar si se adauga in lapte. Se fierbe pana se ingroase.
Cand e gata se adauga peste foaia de tarta si se niveleaza. Cand e aproape racit se decoreaza cu capsuni taiate felii si frunze proaspete de menta.

http://shabbychicshop.ro/tavi/765-tava-buchet-de-lavanda-51x37-cm.html


Tarta de capsuni cu budinca si menta se felieaza si se decoreaza cu frunza de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc