Tarta de capsuni cu budinca si menta

Tarta de capsuni cu budinca si menta este o reteta de tarta revigoranta si racoritoare, o tarta cu fructe potrivita pentru o zi calda de vara.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta de capsuni cu budinca si menta

Ingrediente

  • Aluat tarta:
  • 125 ge unt
  • 200 gr faina
  • 100 ml apa rece
  • 75 gr untura
  • Umplutura:
  • 1 lapte
  • 3 plicuri de budica de vanilie
  • sofran
  • menta
  • 250 gr zahar.

Mod de preparare

Laptele se pune pe foc sa se infierbante, cand aproape fierbe adaugam menta proaspata si sofranul, stingem focul si acoperim cu un capac.

Ingredientele de la aluat se mixeaza impreuna si se intinde in foaie de 3 mm, se aseaza informa de tarta. In interior de aseaza o foaie de copt si se umple cu peitricele de ceramica, sau orez. Se coace la foc mic ( 180gr) cam 10- 15 minute, Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca de tot.

In laptele infuzat, se pune inapoi pe foc si adaugam zaharul , plicurile de budinca se amesteca cu 4-5 lg de zahar si se adauga in lapte. Se fierbe pana se ingroase.
Cand e gata se adauga peste foaia de tarta si se niveleaza. Cand e aproape racit se decoreaza cu capsuni taiate felii si frunze proaspete de menta.

http://shabbychicshop.ro/tavi/765-tava-buchet-de-lavanda-51x37-cm.html


Tarta de capsuni cu budinca si menta se felieaza si se decoreaza cu frunza de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori