Tarta de capsuni cu budinca si menta este o reteta de tarta revigoranta si racoritoare, o tarta cu fructe potrivita pentru o zi calda de vara.
Laptele se pune pe foc sa se infierbante, cand aproape fierbe adaugam menta proaspata si sofranul, stingem focul si acoperim cu un capac.
Ingredientele de la aluat se mixeaza impreuna si se intinde in foaie de 3 mm, se aseaza informa de tarta. In interior de aseaza o foaie de copt si se umple cu peitricele de ceramica, sau orez. Se coace la foc mic ( 180gr) cam 10- 15 minute, Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca de tot.
In laptele infuzat, se pune inapoi pe foc si adaugam zaharul , plicurile de budinca se amesteca cu 4-5 lg de zahar si se adauga in lapte. Se fierbe pana se ingroase.
Cand e gata se adauga peste foaia de tarta si se niveleaza. Cand e aproape racit se decoreaza cu capsuni taiate felii si frunze proaspete de menta.
http://shabbychicshop.ro/tavi/765-tava-buchet-de-lavanda-51x37-cm.html
Tarta de capsuni cu budinca si menta se felieaza si se decoreaza cu frunza de menta.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii