Baza la tarta se face din 25 de biscuiti razuiti amestecati cu unt sau aluat frantuzesc sau baze de tarte. Se amesteca biscuitii facut praf cu unt si
Baza la tarta se face din 25 de biscuiti razuiti amestecati cu unt sau aluat frantuzesc sau baze de tarte. Se amesteca biscuitii facut praf cu unt si se pune pe fundul unei tavi de tarta si pe peretii acesteia cam 2 centimetri (crema trebuie sa ramana inauntru). Se separa galbenusurile de albusuri. Se amesteca galbenusurile cu laptele condensat, faina, zeama de lamaie si coaja de la o lamiie si se bate bine. Se toarna rezultatul ca o crema peste baza de tarta si se baga la cuptorul deja incalzit la 180º vreo 15 minute. Intre timp se bat albusurile spuma si se pun cele 3 linguri de zahar. Dupa 15 minute se acopera tarta cu bezeaua rezultanta si se baga din nou la cuptor pina se face bezeaua aurie. Se scoate, se raceste, se baga la frigider.
Se serveste rece. Reteta Tarta de Lamaie a fost propusa de Lusi pe forum culinar.ro
Alte retete cu lamaie gasiti aici:
Tiramisu cu lamaie,
Tort de lamaie usor si delicios,
Tort cu lamaie
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii