Merele se curata de coaja, apoi se rad, se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie. Se freaca 150 g margarina cu 200 g zahar, se adauga
Merele se curata de coaja, apoi se rad, se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie. Se freaca 150 g margarina cu 200 g zahar, se adauga miezul de nuca macinata, faina, praful de copt si scortisoara. Se amesteca bine, pana se obtine o pasta omogena. Se unge o forma de tarta cu margarina, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Intre timp, se fierbe restul de zahar cu cacaua si cu 400 ml apa, pe foc mic, pana se obtine un sirop bine legat. Se scoate tarta din cuptor, se pune pe un ptatou termorezistent si se toarna siropul peste ea. Inainte de a servi, se da tarta din nou la cuptor, cateva minute, pentru a absorbi tot siropul.
Se serveste calda.
Alte retete recomandate:
Tort diplomat cu capsuni
Prajituri simple
Ciocolata de casa
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii