Tarta de post cu mere

Merele se curata de coaja, apoi se rad, se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie. Se freaca 150 g margarina cu 200 g zahar, se adauga

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g mere
  • 400 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 200 g margarina
  • 100 g miez de nuca
  • 50 g cacao
  • 400 ml apa
  • scortisoara
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, apoi se rad, se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie. Se freaca 150 g margarina cu 200 g zahar, se adauga miezul de nuca macinata, faina, praful de copt si scortisoara. Se amesteca bine, pana se obtine o pasta omogena. Se unge o forma de tarta cu margarina, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Intre timp, se fierbe restul de zahar cu cacaua si cu 400 ml apa, pe foc mic, pana se obtine un sirop bine legat. Se scoate tarta din cuptor, se pune pe un ptatou termorezistent si se toarna siropul peste ea. Inainte de a servi, se da tarta din nou la cuptor, cateva minute, pentru a absorbi tot siropul.

Se serveste calda.

Alte retete recomandate:

Tort diplomat cu capsuni

Prajituri simple

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci