Tarta de post cu mere

Merele se curata de coaja, apoi se rad, se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie. Se freaca 150 g margarina cu 200 g zahar, se adauga

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g mere
  • 400 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 200 g margarina
  • 100 g miez de nuca
  • 50 g cacao
  • 400 ml apa
  • scortisoara
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, apoi se rad, se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie. Se freaca 150 g margarina cu 200 g zahar, se adauga miezul de nuca macinata, faina, praful de copt si scortisoara. Se amesteca bine, pana se obtine o pasta omogena. Se unge o forma de tarta cu margarina, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Intre timp, se fierbe restul de zahar cu cacaua si cu 400 ml apa, pe foc mic, pana se obtine un sirop bine legat. Se scoate tarta din cuptor, se pune pe un ptatou termorezistent si se toarna siropul peste ea. Inainte de a servi, se da tarta din nou la cuptor, cateva minute, pentru a absorbi tot siropul.

Se serveste calda.

Alte retete recomandate:

Tort diplomat cu capsuni

Prajituri simple

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori