Se framanta un aluat din toate ingredientele, eu am pus margarina care e mai moale si atunci am mai intrecut faina, sa zic inca vreo 100 de grame. Al
Se framanta un aluat din toate ingredientele, eu am pus margarina care e mai moale si atunci am mai intrecut faina, sa zic inca vreo 100 de grame. Aluatul se da la frigider pentru 30 de minute.
Umplutura:
Se separa 2 oua. Separat intr-un castron, se amesteca: branza cu uleiul, 175 gr. zahar, zaharul vanilat si sucul de lamaie. Apoi se adauga praful de budinca, laptele, 2 galbenusuri si un ou intreg. Se amesteca bine-bine, si din compozitia asta am luat separat un polonic de maglavais in care am pus cam 40 gr. mac.
Am uns forma de tarta cu putin ulei, am pudrat cu faina si am intins frumos aluatul.
Peste care am intins frumos compozitia cu mac si peste care am rasturnat compozitia de branza simpla.
Si la cuptor cu ea la o temperatura de vreo 200 grade la inceput, apoi am scazut la 170-18, pentru vreo 40 de minute.
Intre timp, am mixat cele 2 albusuri ramase cu 50 grame zahar pudra, iar compozitia de bezea am imprastiat-o la nimereala peste tarta scoasa din cuptor, am presurat niste stafide si la cuptor pentru inca vreo 10 minute pana se rumeneste bezeaua.
Si ca sa iasa buburuzi de sirop din bezea, adica sa apara roua, se acopera tarta cat este fierbinte cu o cupola din plasic, pana se raceste complet.
Se lasa la racit, iar apoi taiat felii se poate servi alaturi de o ceasca de cafea la desert.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii