Tarte umplute cu branza de vaci

Se freaca bine oul apoi se adauga, incet, batand bine cu furculita, uleiul si zaharul. Se adauga praful de copt, care a fost dizolvat in otet, si sare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 50 g zahar tos
  • 150 g iaurt
  • 1 ou
  • 1/4 plic praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 25 g gris
  • 50 g zahar

Mod de preparare

Se freaca bine oul apoi se adauga, incet, batand bine cu furculita, uleiul si zaharul. Se adauga praful de copt, care a fost dizolvat in otet, si sarea. La sfarsit se adauga faina in ploaie, apoi iaurtul.

Se framanta un aluat care se da 30 de minute la rece. Se taie rondele de aluat si se imbraca 8 forme pentru tarte. Pentru umplutura se pune laptele la fiert si, cand clocoteste, se adauga grisul in ploaie.

Se fierbe grisul 20 de minute, se adauga zaharul si apoi se pune la racit. Branza de vaci se trece prin sita si se amesteca grisul racit, vanilia si galbenusurile. Se amesteca foarte bine, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. Aceasta umplutura se toarna cu un cornet in tartele crude, care se coc apoi in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Se servesc calde sau reci.

Alte retete recomandate:

Tarte cu visine

Tarta cu mere

Tarta cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide