Se freaca bine oul apoi se adauga, incet, batand bine cu furculita, uleiul si zaharul. Se adauga praful de copt, care a fost dizolvat in otet, si sare
Se freaca bine oul apoi se adauga, incet, batand bine cu furculita, uleiul si zaharul. Se adauga praful de copt, care a fost dizolvat in otet, si sarea. La sfarsit se adauga faina in ploaie, apoi iaurtul.
Se framanta un aluat care se da 30 de minute la rece. Se taie rondele de aluat si se imbraca 8 forme pentru tarte. Pentru umplutura se pune laptele la fiert si, cand clocoteste, se adauga grisul in ploaie.
Se fierbe grisul 20 de minute, se adauga zaharul si apoi se pune la racit. Branza de vaci se trece prin sita si se amesteca grisul racit, vanilia si galbenusurile. Se amesteca foarte bine, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. Aceasta umplutura se toarna cu un cornet in tartele crude, care se coc apoi in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Se servesc calde sau reci.
Alte retete recomandate:
Tarte cu visine
Tarta cu mere
Tarta cu capsuni
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu ciresePrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelAm descoperit aceasta reteta la Liana! Am vazut-o si de la prima privire m-a atras, am zis ca trebuie sa o incerc!...
Pui basquise
Comentarii