Se freaca bine oul apoi se adauga, incet, batand bine cu furculita, uleiul si zaharul. Se adauga praful de copt, care a fost dizolvat in otet, si sare
Se freaca bine oul apoi se adauga, incet, batand bine cu furculita, uleiul si zaharul. Se adauga praful de copt, care a fost dizolvat in otet, si sarea. La sfarsit se adauga faina in ploaie, apoi iaurtul.
Se framanta un aluat care se da 30 de minute la rece. Se taie rondele de aluat si se imbraca 8 forme pentru tarte. Pentru umplutura se pune laptele la fiert si, cand clocoteste, se adauga grisul in ploaie.
Se fierbe grisul 20 de minute, se adauga zaharul si apoi se pune la racit. Branza de vaci se trece prin sita si se amesteca grisul racit, vanilia si galbenusurile. Se amesteca foarte bine, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. Aceasta umplutura se toarna cu un cornet in tartele crude, care se coc apoi in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Se servesc calde sau reci.
Alte retete recomandate:
Tarte cu visine
Tarta cu mere
Tarta cu capsuni
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisPaella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...
Paella (reteta originala)Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii