Terina de ciocolata alba si neagra

Se unge cu ulei o tigaie de aprox. 22x11x 6cm. Se tapeteaza cu folie alimentara apoi se asaza pe fund un strat de hartie pentru copt. Se topeste cioc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • putin ulei
  • pentru uns
  • 200g ciocolata alba
  • bucatele
  • 568g frisca lichida
  • 300g ciocolata neagra
  • 2 albusuri mari de ou

Mod de preparare

Se unge cu ulei o tigaie de aprox. 22x11x 6cm. Se tapeteaza cu folie alimentara apoi se asaza pe fund un strat de hartie pentru copt.

Se topeste ciocolata alba in bain-marie si se lasa sa se racoreasca putin.

Se bat cu mixerul 200ml de frisca pana devine batoasa. Se da deoparte pana se prepara stratul negru.

Se topeste ciocolata neagra pe bain-marin apoi se indeparteaza de sursa de caldura si se lasa la racorit aprox. un minut. Incetul cu incetul, se amesteca

restul de frisca lichida in ciocolata topita pana se omogenizeaza si se ingroasa.

Se bat albusurile bine, se adauga pentru inceput o

treime din ele in crema obtinuta, pana se subtiaza, apoi se incorporeaza intreaga cantitate.

Pentru a pregati terina, se toarna jumatate din amestecul negru intr-o forma de chec si se netezeste suprafata.

Se adauga amestecul alb si se netezeste, iar deasupra restul de amestec negru, avand grija sa nu se strice

stratul de mijloc.

Se acopera si se da la rece pentru cel putin 2 ore.

Se scoate pe o farfurie prin intoarcerea formei in care a fost pregatita, ajuntandu-va de marginile foliei.

Se indeparteaza total folia alimentara si hartia pentru copt.
Alte retete recomandate:

Ciocolata de casa

Negresa de post

Crema de zahar ars

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa