Se unge cu ulei o tigaie de aprox. 22x11x 6cm. Se tapeteaza cu folie alimentara apoi se asaza pe fund un strat de hartie pentru copt. Se topeste cioc
Se unge cu ulei o tigaie de aprox. 22x11x 6cm. Se tapeteaza cu folie alimentara apoi se asaza pe fund un strat de hartie pentru copt.
Se topeste ciocolata alba in bain-marie si se lasa sa se racoreasca putin.
Se bat cu mixerul 200ml de frisca pana devine batoasa. Se da deoparte pana se prepara stratul negru.
Se topeste ciocolata neagra pe bain-marin apoi se indeparteaza de sursa de caldura si se lasa la racorit aprox. un minut. Incetul cu incetul, se amesteca
restul de frisca lichida in ciocolata topita pana se omogenizeaza si se ingroasa.
Se bat albusurile bine, se adauga pentru inceput o
treime din ele in crema obtinuta, pana se subtiaza, apoi se incorporeaza intreaga cantitate.
Pentru a pregati terina, se toarna jumatate din amestecul negru intr-o forma de chec si se netezeste suprafata.
Se adauga amestecul alb si se netezeste, iar deasupra restul de amestec negru, avand grija sa nu se strice
stratul de mijloc.
Se acopera si se da la rece pentru cel putin 2 ore.
Se scoate pe o farfurie prin intoarcerea formei in care a fost pregatita, ajuntandu-va de marginile foliei.
Se indeparteaza total folia alimentara si hartia pentru copt.
Alte retete recomandate:
Ciocolata de casa
Negresa de post
Crema de zahar ars
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii