Pentru terina de fructe cu sos de vanilie aveti nevoie de vin rosu, gelatina, pepene galben, pere si scortisoara.
Pentru terina de fructe cu sos de vanilie, se pun la fiert vinul cu mirodeniile, apoi se adauga pepenele sau perele taiate in patru sau sase felii lunguiete, se da un clocot bun, apoi se scot si se adauga gelatina. Intr-un vas dreptunghiular sau intr-o tava de chec, se pune folie de nylon, se aseaza pepenele sau perele in rand, apoi se pune putin vin, iar pere si vin, pana se termina. Se dau la frigider timp de o jumatate de ora. Sosul se face din 500 ml lapte, care se fierb cu 150 g zahar, iar cand clocoteste se adauga 3 galbenusuri frecate cu o lingura de zahar. Amestecam continuu pana se ingroasa, dam deoparte si adaugam 2 plicuri de vanilie.
Dupa ce s-a intarit, terina de fructe cu sos de vanilie, se rastoarna pe o tava, se taie felii, se aseaza pe farfurii si se orneaza cu felii de portocala si capsuni din dulceata sau afine puse pe sosul de vanilie.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSoacra mea a tăiat mai mulți pui și mi-a trimis o pungă cu pipote și ficăței. M-am gândit că cea mai bună ar...
Tocanita din pipote, ficatei de pui si ardei coptDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii