Tiramisu reţetă originala cu frisca O prajitura usoara, de vara, pe care o cunoaste toata lumea si poate ca nu are nimic special, cu exceptia pasiunii cu care gatim atunci cand o pregatim pentru cei dragi.
Se prepara cafeaua si se lasa la racit. Se pun intr-un ibric 4 linguri cu zahar si se adauga apa atat cat sa acopere zaharul, se fierb pe foc mic pana s-a topit zaharul si se obtine un sirop. Apoi, intr-un vas de sticla, se amesteca un pic galbenusurile apoi se adauga siropul in fir subtire, pe marginea vasului, amestecand bine pana se albesc, astfel incat sa se “gateasca” galbenusurile si sa nu le consumam crude. Mai departe, se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se adauga si crema mascarpone, o lingurita de ness, apoi se toarna galbenusurile batute bine mai inainte si se amesteca bine. Pentru o nuanta delicata si o aroma placuta, se adauga si o lingurita de ness si se amesteca. Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se farama. Intr-o tava patrata se asaza un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi si altul cu crema, alternand pana se termina resursele. Pentru ca sora mea e mare fana a portocalelor, am pus din loc in loc pentru si ea si niste coaja de portocala tinuta in zahar la borcan. Se pudreaza cu cacaos si ness si se decoreaza dupa inspiratie. Se da la frigider inainte de servire. Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/tiramisu.html
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii