Tiramisu reţetă originala cu frisca

Tiramisu reţetă originala cu frisca O prajitura usoara, de vara, pe care o cunoaste toata lumea si poate ca nu are nimic special, cu exceptia pasiunii cu care gatim atunci cand o pregatim pentru cei dragi.

Portii
16
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă originala cu frisca

Ingrediente

  • 400 g piscoturi;
  • 250 g crema mascarpone;
  • 250 g frisca lichida;
  • 2 galbenusuri;
  • 1 lingurita de ness;
  • 4 linguri de zahar;
  • 400 ml cafea neindulcita si racita;
  • Coaja rasa de portocala;
  • Cacao si ness pudra pentru ornat.

Mod de preparare

Se prepara cafeaua si se lasa la racit. Se pun intr-un ibric 4 linguri cu zahar si se adauga apa atat cat sa acopere zaharul, se fierb pe foc mic pana s-a topit zaharul si se obtine un sirop. Apoi, intr-un vas de sticla, se amesteca un pic galbenusurile apoi se adauga siropul in fir subtire, pe marginea vasului, amestecand bine pana se albesc, astfel incat sa se “gateasca” galbenusurile si sa nu le consumam crude. Mai departe, se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se adauga si crema mascarpone, o lingurita de ness, apoi se toarna galbenusurile batute bine mai inainte si se amesteca bine. Pentru o nuanta delicata si o aroma placuta, se adauga si o lingurita de ness si se amesteca. Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se farama. Intr-o tava patrata se asaza un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi si altul cu crema, alternand pana se termina resursele. Pentru ca sora mea e mare fana a portocalelor, am pus din loc in loc pentru si ea si niste coaja de portocala tinuta in zahar la borcan. Se pudreaza cu cacaos si ness si se decoreaza dupa inspiratie. Se da la frigider inainte de servire. Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/tiramisu.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Friptura de iepure la cuptor
Bucataras.RO

Friptura de iepure la cuptor

Friptura de iepure la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise