Tiramisu reţetă originala cu frisca

Tiramisu reţetă originala cu frisca O prajitura usoara, de vara, pe care o cunoaste toata lumea si poate ca nu are nimic special, cu exceptia pasiunii cu care gatim atunci cand o pregatim pentru cei dragi.

Portii
16
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă originala cu frisca

Ingrediente

  • 400 g piscoturi;
  • 250 g crema mascarpone;
  • 250 g frisca lichida;
  • 2 galbenusuri;
  • 1 lingurita de ness;
  • 4 linguri de zahar;
  • 400 ml cafea neindulcita si racita;
  • Coaja rasa de portocala;
  • Cacao si ness pudra pentru ornat.

Mod de preparare

Se prepara cafeaua si se lasa la racit. Se pun intr-un ibric 4 linguri cu zahar si se adauga apa atat cat sa acopere zaharul, se fierb pe foc mic pana s-a topit zaharul si se obtine un sirop. Apoi, intr-un vas de sticla, se amesteca un pic galbenusurile apoi se adauga siropul in fir subtire, pe marginea vasului, amestecand bine pana se albesc, astfel incat sa se “gateasca” galbenusurile si sa nu le consumam crude. Mai departe, se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se adauga si crema mascarpone, o lingurita de ness, apoi se toarna galbenusurile batute bine mai inainte si se amesteca bine. Pentru o nuanta delicata si o aroma placuta, se adauga si o lingurita de ness si se amesteca. Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se farama. Intr-o tava patrata se asaza un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi si altul cu crema, alternand pana se termina resursele. Pentru ca sora mea e mare fana a portocalelor, am pus din loc in loc pentru si ea si niste coaja de portocala tinuta in zahar la borcan. Se pudreaza cu cacaos si ness si se decoreaza dupa inspiratie. Se da la frigider inainte de servire. Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/tiramisu.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc