Tiramisu reţetă originala,cu frisca

Tiramisu reţetă originala Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra si zaharul vanilinat. Adaugam mascarpone si amestecam in continuare. Sepa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g piscoturi
  • 200 g zahar pudra
  • 6 oua
  • 500 g mascarpone
  • 1/4 frisca lichida
  • cacao
  • rom
  • 3 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra si zaharul vanilinat. Adaugam mascarpone si amestecam in continuare.

Separat se bat spuma albusurile si se amesteca cu frisca batuta. Adaugam si rom in functie de preferinte.

Amestecam compozitiile facute din galbenusuri si albusuri de jos in sus ca sa nu stricam pufosul albusurilor.

Se face cafea la filtru, in care se mai poate pune rom. Fiecare piscot se introduce pe jumatate in cafea-pe orizontala.

Pe fundul tavii se aseaza un strat de crema, apoi un rand de piscoturi cu partea inmuiata in cafea in sus.

Continuam cu crema, un rand de piscoturi, iar crema si teminam cu piscoturi.

La final se imbraca cu crema si se presara cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori