Tiramisu reţetă originala,cu frisca

Tiramisu reţetă originala Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra si zaharul vanilinat. Adaugam mascarpone si amestecam in continuare. Sepa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g piscoturi
  • 200 g zahar pudra
  • 6 oua
  • 500 g mascarpone
  • 1/4 frisca lichida
  • cacao
  • rom
  • 3 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra si zaharul vanilinat. Adaugam mascarpone si amestecam in continuare.

Separat se bat spuma albusurile si se amesteca cu frisca batuta. Adaugam si rom in functie de preferinte.

Amestecam compozitiile facute din galbenusuri si albusuri de jos in sus ca sa nu stricam pufosul albusurilor.

Se face cafea la filtru, in care se mai poate pune rom. Fiecare piscot se introduce pe jumatate in cafea-pe orizontala.

Pe fundul tavii se aseaza un strat de crema, apoi un rand de piscoturi cu partea inmuiata in cafea in sus.

Continuam cu crema, un rand de piscoturi, iar crema si teminam cu piscoturi.

La final se imbraca cu crema si se presara cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc