Tiramisu reţetă originala cu frisca

Tiramisu reţetă originala cu frisca este o reteta clasica italiana de dulce, care se face foarte usor si care va este la indemana oricand aveti pofta de ceva dulce.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tiramisu reţetă originala cu frisca

Ingrediente

  • Pentru 12 portii:
  • 1 cutie crema de branza Mascarpone
  • 1 punga mare de piscoturi
  • 2 plicuri praf de frisca
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 3 patratele de ciocolata amaruie (pentru ras)
  • 3-4 cani de cafea tare fara zahar
  • 2-3 linguri de cacao (pentru ornat)

Mod de preparare

Mai intai facem cafeaua, cam 3-4 cani, fara zahar, la expresor, filtru sau ibric, nu conteaza. Daca o faceti la ibric, cand e gata puneti 2-3 stropi de apa sa se lase zatul. Cafeaua se lasa la racit.
Se separa ouale. Albusurile se bat foarte bine la mixer si cand sunt inchegate adaugam treptat praful de frisca. Se mixeaza foarte bine pana obtinem o frisca consistenta.
Separat, crema de branza mascarpone se freaca bine cu zaharul cu ajutorul unei linguri de lemn pana cand acesta se topeste. Apoi adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta de rom si amestecam pana la omogenizare.
Compozitia obtinuta o amestecam cu frisca facuta mai devreme pana cand se omogenizeaza.
Cand cafeaua s-a racit, luam cate un piscot si il inmuiem putin in cafea (dar nu foarte tare, pentu a nu se rupe) si asezam un strat de piscoturi intr-un vas de yena sau intr-o tava mai inalta. Dupa ce am facut primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, punem o treime din compozitia de frisca si mascarpone.Aceasta se intinde bine cu dosul lingurii. Apoi mai punem, identic, inca 2 straturi de piscoturi si compozitie. Din cantitatile de mai sus veti reusi sa puneti 3 straturi intr-un vas de yena de marime medie, ca acela din imagini.
La final radem ciocolata amaruie deasupra.
Se da la frigider 3-4 ore pentru a se intari crema, dupa care se poate servi.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Tiramisu se serveste rece, ca desert
Optional se poate orna cu 2-3 linguri de cacao presarate printr-o sita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide