Tiramisu reţetă originala cu frisca

Tiramisu reţetă originala cu frisca este o reteta clasica italiana de dulce, care se face foarte usor si care va este la indemana oricand aveti pofta de ceva dulce.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tiramisu reţetă originala cu frisca

Ingrediente

  • Pentru 12 portii:
  • 1 cutie crema de branza Mascarpone
  • 1 punga mare de piscoturi
  • 2 plicuri praf de frisca
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 3 patratele de ciocolata amaruie (pentru ras)
  • 3-4 cani de cafea tare fara zahar
  • 2-3 linguri de cacao (pentru ornat)

Mod de preparare

Mai intai facem cafeaua, cam 3-4 cani, fara zahar, la expresor, filtru sau ibric, nu conteaza. Daca o faceti la ibric, cand e gata puneti 2-3 stropi de apa sa se lase zatul. Cafeaua se lasa la racit.
Se separa ouale. Albusurile se bat foarte bine la mixer si cand sunt inchegate adaugam treptat praful de frisca. Se mixeaza foarte bine pana obtinem o frisca consistenta.
Separat, crema de branza mascarpone se freaca bine cu zaharul cu ajutorul unei linguri de lemn pana cand acesta se topeste. Apoi adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta de rom si amestecam pana la omogenizare.
Compozitia obtinuta o amestecam cu frisca facuta mai devreme pana cand se omogenizeaza.
Cand cafeaua s-a racit, luam cate un piscot si il inmuiem putin in cafea (dar nu foarte tare, pentu a nu se rupe) si asezam un strat de piscoturi intr-un vas de yena sau intr-o tava mai inalta. Dupa ce am facut primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, punem o treime din compozitia de frisca si mascarpone.Aceasta se intinde bine cu dosul lingurii. Apoi mai punem, identic, inca 2 straturi de piscoturi si compozitie. Din cantitatile de mai sus veti reusi sa puneti 3 straturi intr-un vas de yena de marime medie, ca acela din imagini.
La final radem ciocolata amaruie deasupra.
Se da la frigider 3-4 ore pentru a se intari crema, dupa care se poate servi.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Tiramisu se serveste rece, ca desert
Optional se poate orna cu 2-3 linguri de cacao presarate printr-o sita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat
Bucataras.RO

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos