Tiramisu reţetă originala cu frisca

Tiramisu reţetă originala cu frisca este o reteta clasica italiana de dulce, care se face foarte usor si care va este la indemana oricand aveti pofta de ceva dulce.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tiramisu reţetă originala cu frisca

Ingrediente

  • Pentru 12 portii:
  • 1 cutie crema de branza Mascarpone
  • 1 punga mare de piscoturi
  • 2 plicuri praf de frisca
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 3 patratele de ciocolata amaruie (pentru ras)
  • 3-4 cani de cafea tare fara zahar
  • 2-3 linguri de cacao (pentru ornat)

Mod de preparare

Mai intai facem cafeaua, cam 3-4 cani, fara zahar, la expresor, filtru sau ibric, nu conteaza. Daca o faceti la ibric, cand e gata puneti 2-3 stropi de apa sa se lase zatul. Cafeaua se lasa la racit.
Se separa ouale. Albusurile se bat foarte bine la mixer si cand sunt inchegate adaugam treptat praful de frisca. Se mixeaza foarte bine pana obtinem o frisca consistenta.
Separat, crema de branza mascarpone se freaca bine cu zaharul cu ajutorul unei linguri de lemn pana cand acesta se topeste. Apoi adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta de rom si amestecam pana la omogenizare.
Compozitia obtinuta o amestecam cu frisca facuta mai devreme pana cand se omogenizeaza.
Cand cafeaua s-a racit, luam cate un piscot si il inmuiem putin in cafea (dar nu foarte tare, pentu a nu se rupe) si asezam un strat de piscoturi intr-un vas de yena sau intr-o tava mai inalta. Dupa ce am facut primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, punem o treime din compozitia de frisca si mascarpone.Aceasta se intinde bine cu dosul lingurii. Apoi mai punem, identic, inca 2 straturi de piscoturi si compozitie. Din cantitatile de mai sus veti reusi sa puneti 3 straturi intr-un vas de yena de marime medie, ca acela din imagini.
La final radem ciocolata amaruie deasupra.
Se da la frigider 3-4 ore pentru a se intari crema, dupa care se poate servi.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Tiramisu se serveste rece, ca desert
Optional se poate orna cu 2-3 linguri de cacao presarate printr-o sita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Guacamole

Guacamole

• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi

Guacamole
Supa crema de telina si pastarnac

Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Supa crema de telina si pastarnac
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu nuci si sos de cafea
1
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Cheesecake cu capsuni
3
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.

Cheesecake cu capsuni
Cornulete fragede
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede

O alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...

Cornulete fragede
Aperitiv cu foi de napolitane si carne tocata
5
Aperitive cu carne

Aperitiv cu foi de napolitane si carne tocata

Se ung folie de napolitana cu branza topita.E mai bine sa ungem partea cu patratele mici, altfel va fi nevoie de mai mult de...

Aperitiv cu foi de napolitane si carne tocata
Parteneri
Aperitiv bulete de cascaval cu oregano
Bucataras.RO

Aperitiv bulete de cascaval cu oregano

Aperitiv bulete de cascaval cu oregano
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare