Tiramisu reţetă cu fructe Pentru sirop razuim coaja unei lamai, adaugam zeama de lamaie, 1,5 dl apa si 2,5 dkg zahar, fierbem 1 minut, luam de pe foc si adaugam ¾ din lichor
Tiramisu reţetă cu fructe
Pentru sirop razuim coaja unei lamai, adaugam zeama de lamaie, 1,5 dl apa si 2,5 dkg zahar, fierbem 1 minut, luam de pe foc si adaugam ¾ din lichorul de lamaie. Apoi urmeaza crema: batem spuma galbenusurile cu 8 dkg de zahar, incorporam cu o lingura mascarpone-ul, pana obtinem o crema neteda si groasa. Adaugam incet restul de lichior de lamaie, batem spuma frisca si o adaugam incet la crema. Punem un strat de crema intr-o tava de servit si o acoperim cu piscoturile inmuiate in sirop, apoi urmeaza un nou strat de crema si tot asa pana se termina ingredientele, ultimul strat este de crema, acoperim cu folie si punem la rece. Razuim restul cojiilor de lamai si le fierbem in apa, le scurgem si le fierbem in 1,5 dl de apa si zahar 10-15 minute. Scoatem tiramisu-ul din frigider si decoram cu fructe, presaram cu cojile fierte in siropul de zahar.
Alte retete prajituri recomandate
Inghetata capsuni
Tarta capsuni
Tort cu capsuni
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii