Tiramisu reţetă cu fructe

Tiramisu reţetă cu fructe Pentru sirop razuim coaja unei lamai, adaugam zeama de lamaie, 1,5 dl apa si 2,5 dkg zahar, fierbem 1 minut, luam de pe foc si adaugam ¾ din lichor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 dkg piscoturi
  • 20 dkg mascarpone
  • 1
  • 5 dl frisca
  • 4 galbenusuri
  • 15 dkg zahar
  • 3 lamai
  • 8 linguri lichior de lamaie
  • 8 linguri zeama de lamaie
  • 10 dkg fructe

Mod de preparare

Tiramisu reţetă cu fructe

Pentru sirop razuim coaja unei lamai, adaugam zeama de lamaie, 1,5 dl apa si 2,5 dkg zahar, fierbem 1 minut, luam de pe foc si adaugam ¾ din lichorul de lamaie. Apoi urmeaza crema: batem spuma galbenusurile cu 8 dkg de zahar, incorporam cu o lingura mascarpone-ul, pana obtinem o crema neteda si groasa. Adaugam incet restul de lichior de lamaie, batem spuma frisca si o adaugam incet la crema. Punem un strat de crema intr-o tava de servit si o acoperim cu piscoturile inmuiate in sirop, apoi urmeaza un nou strat de crema si tot asa pana se termina ingredientele, ultimul strat este de crema, acoperim cu folie si punem la rece. Razuim restul cojiilor de lamai si le fierbem in apa, le scurgem si le fierbem in 1,5 dl de apa si zahar 10-15 minute. Scoatem tiramisu-ul din frigider si decoram cu fructe, presaram cu cojile fierte in siropul de zahar.
Alte retete prajituri recomandate

Inghetata capsuni

Tarta capsuni

Tort cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia