Tiramisu reţetă cu fructe Pentru sirop razuim coaja unei lamai, adaugam zeama de lamaie, 1,5 dl apa si 2,5 dkg zahar, fierbem 1 minut, luam de pe foc si adaugam ¾ din lichor
Tiramisu reţetă cu fructe
Pentru sirop razuim coaja unei lamai, adaugam zeama de lamaie, 1,5 dl apa si 2,5 dkg zahar, fierbem 1 minut, luam de pe foc si adaugam ¾ din lichorul de lamaie. Apoi urmeaza crema: batem spuma galbenusurile cu 8 dkg de zahar, incorporam cu o lingura mascarpone-ul, pana obtinem o crema neteda si groasa. Adaugam incet restul de lichior de lamaie, batem spuma frisca si o adaugam incet la crema. Punem un strat de crema intr-o tava de servit si o acoperim cu piscoturile inmuiate in sirop, apoi urmeaza un nou strat de crema si tot asa pana se termina ingredientele, ultimul strat este de crema, acoperim cu folie si punem la rece. Razuim restul cojiilor de lamai si le fierbem in apa, le scurgem si le fierbem in 1,5 dl de apa si zahar 10-15 minute. Scoatem tiramisu-ul din frigider si decoram cu fructe, presaram cu cojile fierte in siropul de zahar.
Alte retete prajituri recomandate
Inghetata capsuni
Tarta capsuni
Tort cu capsuni
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii