Tiramisu reţetă la pahar

Tiramisu reţetă la pahar este o reteta de prajitura simpla, dar foarte gustoasa, care are la baza Tiramisu reţeta originala. Pentru prepararea ei aveti nevoie de frisca, mascarpone, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, scortisoara, fursecuri si fructe de padure.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă la pahar

Ingrediente

  • 250 gr frisca
  • 300 gr mascarpone
  • 300 gr branza de vaci
  • 120 gr zahar
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 350 gr fursecuri
  • 150 ml espresso
  • 50 ml crema de whisky
  • 800 gr fructe de padure

Mod de preparare

Tiramisu reţetă la pahar

Se amesteca branza de vaci cu mascarpone, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Se pun cateva fursecuri in 6-8 pahare sau boluri. Se stropesc cu cafeaua amestecata cu crema de whisky, apoi se adauga crema de branza (mixata ca sa fie cat mai fina) si cativa capsuni, sau ce fructe doriti. Se asaza din nou un strat de fursecuri stropite cu cafea, crema de branza si fructe. Ultimul strat va fi crema de branza, peste care se presara cacao pudra. Inainte de servire se lasa la rece cateva ore.


Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori