Tortul cu fructe uscate este de fapt o reteta de craciun englezeasca, de budinca. prajitura se serveste pe masa de sarbatori, si este coapta pe baie de aburi in cuptorul incins.
Se pun untul, zaharul ciocolata, coniacul, vanilia si fructele uscate intr-o cratita mare. Se incalzesc la foc mic amestecand, pana cand amestecul devine omogen.
Incalziti cuptorul la 130C si puneti un strat dublu de hartie pentru copt intr-o tava de tort cu diametrul de 20cm. Se amesteca faina, migdalele, cacao si mirodeniile. Ouale batute usor cu furculita se adauga amestecului de ciocolata racit putin, apoi se adauga ingredientele uscate. Aluatul se pune in forma pregatita care se da 1 ora si jumatate la cuptor, intr-o alta tava mai mare cu apa, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Se decoreaza cu pasta de zahar dupa bunul plac sau se serveste cu frisca.
Tortul cu fructe uscate se serveste dupa ce s-a racit.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii