Tortul cu fructe uscate este de fapt o reteta de craciun englezeasca, de budinca. prajitura se serveste pe masa de sarbatori, si este coapta pe baie de aburi in cuptorul incins.
Se pun untul, zaharul ciocolata, coniacul, vanilia si fructele uscate intr-o cratita mare. Se incalzesc la foc mic amestecand, pana cand amestecul devine omogen.
Incalziti cuptorul la 130C si puneti un strat dublu de hartie pentru copt intr-o tava de tort cu diametrul de 20cm. Se amesteca faina, migdalele, cacao si mirodeniile. Ouale batute usor cu furculita se adauga amestecului de ciocolata racit putin, apoi se adauga ingredientele uscate. Aluatul se pune in forma pregatita care se da 1 ora si jumatate la cuptor, intr-o alta tava mai mare cu apa, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Se decoreaza cu pasta de zahar dupa bunul plac sau se serveste cu frisca.
Tortul cu fructe uscate se serveste dupa ce s-a racit.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii