Tort cu lapte de pasare

Pentru piscot batem o spuma usoara din albusuri si zahar. Batem spuma margarina cu zaharul pudra si adaugam galbenusurile, apoi incorporam si spuma. A

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru piscot:
  • 25 dkg margarina
  • 4 linguri zahar pudra
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 22 dkg faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri lapte praf
  • Pentru crema:
  • 2
  • 5 dl lapte cu 2
  • 8% grasime
  • 5 oua
  • 1 baton de vanilie
  • 5 dkg zahar
  • 30 dkg unt
  • Pentru decor:
  • 5 dkg gem de caise
  • 10 dkg migdale (prajite
  • maruntite)
  • 2 dl frisca
  • 15 dkg fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Pentru piscot batem o spuma usoara din albusuri si zahar. Batem spuma margarina cu zaharul pudra si adaugam galbenusurile, apoi incorporam si spuma. Amestecam usor si adaugam faina amestecata cu praful de copt si laptele praf. Turnam amestecul intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt si coacem la cuptorul pre-incalzit la 170 de grade C. Scoatem piscotul si il presaram cu zahar, il rasturnam si il lasam sa se raceasca. Pentru crema fierbem 1,5 dl de lapte, 5 dkg de unt si batonul de vanilie crestat. Restul laptelui il amestecam cu zaharul si galbenusurile si il turnam peste laptele fiert. Incalzim mai departe si amestecam continuu. Nu lasam sa fiarba, sa nu se strice ouale! Racim crema si scoatem batonul de vanilie. Restul untului il batem spuma si il adaugam la amestec. Taiem piscotul racit in doua foi si cea de jos o punem inapoi in forma de tort. Dizolvam 4 linguri de zahar in 4 linguri de apa si stropim foaia. Incalzim putin gemul de caise, ungem foaia din forma si pozitionam cealalta foaie deasupra. Punem inapoi marginile formei si turnam crema. Lasam la rece cel putin 3 ore. La servire ungem marginile tortului cu frisca si il presaram cu migdalele prajite intr-o tigaie uscata. Presaram fulgi de ciocolata deasupra.
Alte prajituri recomandate:

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

Prajitura branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura DELICIU
2
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Poale-n brau (branzoaice)
3
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Prajitura cu crema caramel
5
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Parteneri
Tocana de miel
Bucataras.RO

Tocana de miel

Pastele asta am facut o bunatate de carne de miel gatita in vasul de lut-e reteta sotului meu si e pe lista preferatelor...

Tocana de miel
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori