Tort cu lapte de pasare

Pentru piscot batem o spuma usoara din albusuri si zahar. Batem spuma margarina cu zaharul pudra si adaugam galbenusurile, apoi incorporam si spuma. A

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru piscot:
  • 25 dkg margarina
  • 4 linguri zahar pudra
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 22 dkg faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri lapte praf
  • Pentru crema:
  • 2
  • 5 dl lapte cu 2
  • 8% grasime
  • 5 oua
  • 1 baton de vanilie
  • 5 dkg zahar
  • 30 dkg unt
  • Pentru decor:
  • 5 dkg gem de caise
  • 10 dkg migdale (prajite
  • maruntite)
  • 2 dl frisca
  • 15 dkg fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Pentru piscot batem o spuma usoara din albusuri si zahar. Batem spuma margarina cu zaharul pudra si adaugam galbenusurile, apoi incorporam si spuma. Amestecam usor si adaugam faina amestecata cu praful de copt si laptele praf. Turnam amestecul intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt si coacem la cuptorul pre-incalzit la 170 de grade C. Scoatem piscotul si il presaram cu zahar, il rasturnam si il lasam sa se raceasca. Pentru crema fierbem 1,5 dl de lapte, 5 dkg de unt si batonul de vanilie crestat. Restul laptelui il amestecam cu zaharul si galbenusurile si il turnam peste laptele fiert. Incalzim mai departe si amestecam continuu. Nu lasam sa fiarba, sa nu se strice ouale! Racim crema si scoatem batonul de vanilie. Restul untului il batem spuma si il adaugam la amestec. Taiem piscotul racit in doua foi si cea de jos o punem inapoi in forma de tort. Dizolvam 4 linguri de zahar in 4 linguri de apa si stropim foaia. Incalzim putin gemul de caise, ungem foaia din forma si pozitionam cealalta foaie deasupra. Punem inapoi marginile formei si turnam crema. Lasam la rece cel putin 3 ore. La servire ungem marginile tortului cu frisca si il presaram cu migdalele prajite intr-o tigaie uscata. Presaram fulgi de ciocolata deasupra.
Alte prajituri recomandate:

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

Prajitura branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

O reteta delicioasa de ardei umpluti :-)

Ardei umpluti
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos