Se omogenizeaza faina, sarea, uleiul si 8 liguri de apa rece cu mixerul, cu paletele pentru aluat, apoi se framanta. Se tapeteaza forma de tort cu al
Se omogenizeaza faina, sarea, uleiul si 8 liguri de apa rece cu mixerul, cu paletele pentru aluat, apoi se framanta. Se tapeteaza forma de tort cu alut, lasand o magine de 3 cm. Se inteapa fundul aluatului cu o furculita, apoi se lasa la frigider timp de 1 ora.
Pentru umplutura se amesteca faina cu zaharul, miezul de nica si praful de scortisoara. Se topeste untul cu mierea la fac mic, amestecand continuu, apoi se adauga treptat peste amestecul de faina, si se paseaza cu o fruculita. Se curata perele, li se scoate cotorul, apoi se taie in felii. Se aduaga sucul de lamaie, zaharul si praful de scortisoara, apoi si amesteca. Se baga forma cu aluat in cuptorul rece, apoi se incalzeste la 200 grade C si se coace aproximativ 15 minute. Se aseaza deasupra feliile de pere, se intinde umplutura si se coace inca 50-60 minute. Se lasa la racit in forma se scoate marginea detasabila si se taie in 8 felii.
Serviti intr-o farfurie cu putin gem deasupra.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii