Am taiat prunele in patru, am presarat peste ele scortisoara si putin zahar pudra, le-am lasat deoparte si m-am apucat de aluat. Se amesteca zaharul
Am taiat prunele in patru, am presarat peste ele scortisoara si putin zahar pudra, le-am lasat deoparte si m-am apucat de aluat.
Se amesteca zaharul + zaharul vanilat + zaharul cu portocala + cele 5 linguri apa, pe foc, pana se topeste si se face un sirop.
Se bat albusurile spuma si se adauga siropul fierbinte in albusuri, in fir subtire, treptat, batandu-le bine in continuare. Se adauga apoi pe rand galbenusurile, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt. (eu le-am batut cu mixerul pana la sfarsit).
Am tapetat (unt/faina) o forma de tort de 28 cm, am turnat aluatul si apoi deasupra am aranjat prunele (cu taietura in sus).
Aluatul a iesit mai moale. Am copt la foc potrivit, in cuptorul preincalzit, cca 35 minute dar stiti si voi ca depinde de cuptor.
Cand a fost gata, l-am scos, l-am lasat vreo jumate de ora dupa care l-am rasturnat, pudrat, gustat si savurat.
Excelent, pufos, dulce-acrisor, parfumat, pufos si iar pufos.
Pofta buna!
Reteta Tort/prajitura cu prune si scortisoara a fost propusa de Geomy pe forum culinar.ro
Alte retete cu prune gasiti aici:
Semitarta cu prune,
Galuste cu prune,
Prajitura cu prune rasturnata

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii