Tort/prajitura cu prune si scortisoara

Am taiat prunele in patru, am presarat peste ele scortisoara si putin zahar pudra, le-am lasat deoparte si m-am apucat de aluat. Se amesteca zaharul

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g prune (taiate in 4)
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 5 linguri apa
  • 3 linguri unt topit sau ulei (eu am pus ulei)
  • 1 plic de zahar cu coaja portocala (Dr.Oetker)
  • 2 zahar vanilat
  • 1 lingurita scortioara
  • 1 lingurita zahar pudra
  • unt/faina pt uns forma

Mod de preparare

Am taiat prunele in patru, am presarat peste ele scortisoara si putin zahar pudra, le-am lasat deoparte si m-am apucat de aluat.

Se amesteca zaharul + zaharul vanilat + zaharul cu portocala + cele 5 linguri apa, pe foc, pana se topeste si se face un sirop.

Se bat albusurile spuma si se adauga siropul fierbinte in albusuri, in fir subtire, treptat, batandu-le bine in continuare. Se adauga apoi pe rand galbenusurile, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt. (eu le-am batut cu mixerul pana la sfarsit).

Am tapetat (unt/faina) o forma de tort de 28 cm, am turnat aluatul si apoi deasupra am aranjat prunele (cu taietura in sus).

Aluatul a iesit mai moale. Am copt la foc potrivit, in cuptorul preincalzit, cca 35 minute dar stiti si voi ca depinde de cuptor.

Cand a fost gata, l-am scos, l-am lasat vreo jumate de ora dupa care l-am rasturnat, pudrat, gustat si savurat.

Excelent, pufos, dulce-acrisor, parfumat, pufos si iar pufos.


Pofta buna!

Reteta Tort/prajitura cu prune si scortisoara a fost propusa de Geomy pe forum culinar.ro

Alte retete cu prune gasiti aici:

Semitarta cu prune,

Galuste cu prune,

Prajitura cu prune rasturnata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu mere si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
2
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
3
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Parteneri
Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto
Bucataras.RO

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto

Salatele sunt cele mai rapide soluții atunci când nu ai timp de stat în bucătărie! Plus de asta, în...

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola