Un blat pufos si aromat in combinatia de ricotta cu mascarpone si lamaita , un adevarat deliciu.
Blat : Separam galbenusul de albus. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile, ghimbirul ,coaja de lamaie si omogenizam bine . Cele 6 linguri de faina le amestecam cu praful de copt si incorporam . Eu am forme de tort de dimensiune mica (10 cm diametru). Am impartit aluatul in forme si am pus la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute (facem testul scobitorii) Lasam la racit . Pana se racesc blaturile facem crema . Mascarponele impreuna cu ricotta le amestecam cu zaharul pudra si cu frunzele de lamaita tocate marunt. Cu un pos sau pompa de ornat punem umplutura pe blat , iar deasupra asezam fructe de sezon : cirese, coacaze, zmeura. Putem sa punem blat peste blat sau le putem lasa sub forma de tarte individuale . Dam la rece si servim cu drag .

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii