Pentru trandafir cu crema de unt se cerne faina intr-o covata si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte pana se face ca o crema.
Pentru trandafir cu crema de unt se cerne faina intr-o covata si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte pana se face ca o crema. Se toarna peste faina, se adauga doua oua intregi si un galbenus, frecat cu sare, laptele cald, o lingura de rom si vanilie. Se framanta bine pana se face basici. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale. Se lasa la cald sa creasca. Se freaca untul proaspat cu zaharul pisat pana se face spuma.
Cand aluatul a crescut, se rastoarna pe masa de aluat presarata cu faina, se intinde o foaie groasa de 1 cm, iar deasupra se intinde crema de unt intr-un strat cat mai uniform. Se ruleaza sul si se taie in bucati de 3 — 4 cm, care se asaza pe una din fete, intr-o forma rotunda, unsa cu unt (nu se asaza bucatile prea indesate ca sa aiba loc sa creasca). Se lasa sa creasca, se ung cu albus si se coc la foc potrivit. Cand sunt gata se presara cu zahar pudra.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii