Trandafiri cu miere si scortisoara

Trandafiri cu miere si scortisoara este de fapt o reteta de gustare dulce ce seamana foarte bine cu gogosile.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Trandafiri cu miere si scortisoara

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 100 ml vin alb/rosu de buna calitate
  • 50 gr ulei
  • 100 ml apa
  • un varf sare
  • ulei pentru prajit
  • miere si scortisoara

Mod de preparare

Pui faina intr-un bol iar in centrul ei adaugi uleiul si vinul amestecate si incalzite inainte, pentru 2 minute la foc mic, si la sfarsit adaugi apa. Framanti pana obtii un aluat elastic. Acoperi aluatul cu un servet si il lasi pe masa sa se odihneasca 30 de minute. Intinzi aluatul intr-o foaie subtire pe planul de lucru usor pudrat cu faina.
Tai cu o roata zimtata, sau cu un cutit, fasii lungi de 30 cm si late de 2 cm. Iei o fasie si ii prinzi partile laterale la o distanta de 2-3 cm. O rulezi in forma de spirala prinzand partea rulata cu cea peste care o rulezi. Le lasi pe masa din bucatarie sa se usuce pentru cca 2-3 ore. Le prajesti in baie de ulei incins pe o parte si pe alta, pentru 2 minute pe fiecare parte. Le pui la scurs pe hartie absorbanta.

Functiile care ma atrag cel mai mult la Philips Multicooker sunt fierberea inabusita si coacerea.


Dupa ce trandafirii s-au racit un pic, ii dai prin miere topita si apoi ii pudrezi cu scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori