Turta dulce glazurata

Desi sunt mare mancatoare de dulciuri pot spune ca turta dulce niciodata nu a fost printre preferatele mele. Mi-am dorit insa ca de Craciun printre alte bunaciuni,sa miroasa in casa si a turta dulce. M-am apucat de "confectionat". Si am facut o turta dulce imbunatatita... o turta dulce glazurata. Haideti sa vedem ce a rezultat.

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Turta dulce glazurata

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 400 g zahar
  • 100 g miere
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 500 ml lapte
  • 75 g Rama mit Butter
  • 1 varf cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite rase coaja de portocala
  • zeama de la o portocala
  • 2 lingurite rase mix condimente pentru turta dulce(scortisoara, cardamom,cuisoare,ghimbir,anason,ienibahar,nucsoara,)
  • Pentru uns forma
  • ulei
  • faina
  • Pentru glazura
  • 160 g ciocolata alba
  • 160 g ciocolata amaruie
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Amestecam faina cu zaharul, cacao, praful de copt, sarea, zaharul vanilat, coaja de portocala si mixul de condimente. Separat intr-o craticioara amestecam laptele cu mierea, il dam la foc si tinem pana cand mierea se dizolva complet.Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam margarina si zeama de portocala.


Adaugam laptele peste amestecul ingredientelor de mai sus si amestecam bine. Ungem o forma de guguluf (se poate folosi orice forma doriti), cu diametrul de 24cm, cu ulei si o tapetam cu faina. Adaugam compozitia de mai sus in forma. Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor pentru circa 30-35 min. Pentru a ne asigura ca turta dulce este bine facuta facem testul scobitorii. Scoatem turta dulce din cuptor, o lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma.


Pentru decor: topim mai intai ciocolata alba la bain-marie cu care glazuram turta dulce si dam la frigider pentru circa 10 min. dupa care turnam glazura de ciocolata amaruie(topim ciocolata amaruie la bain-marie). Glazurile trebuie sa fie usor caldute. Dam la rece. Pudram cu zahar pudra. Va invit la o felie de turta dulce acompaniata de un ceai cu lamaie!


Ce spuneti? Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide