Valuri de caise cu bezea

Valuri de caise cu bezea este o prajitura cu caise de care te vei indragosti pur si simplu. Este foarte aspectuoasa, iar de gust nici nu mai vorbim.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Valuri de caise cu bezea

Ingrediente

  • - 250 gr margarina Unirea
  • 4 oua
  • 170 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 300 gr caise
  • 5 albusuri de ou
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta de vanilie.

Mod de preparare

Pentru aluat se taie margarina bucati si se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, si apoi se adauga treptat zaharul pana se obtine o bezea.

Se adauga galbenusurile peste margarina si se mixeaza bine, apoi se adauga si albusurile batute alternativ cu laptele adaugat treptat . 

Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu lingura de jos in sus.

Se imparte aluatul in 2 parti, o parte amestecand-o cu cacao. 

Se toarna mai intai aluatul alb intr-o tava unsa si tapetata cu faina dupa care punem aluatul cu cacao si se netezeste.(eu am facut un desen)
Se spala caisele si se taie in doua, se dau prin faina si se aseaza peste blat apoi se da la cuptor.
Se lasa la cuptor pentru 40-45 minute, apoi se scoate si se adauga bezeaua.

Se face bezeaua din 5 albusuri batute cu zaharul spuma si se toarna peste prajitura scoasa din cuptor, se mai baga pentru 10-15 min la cuptor pana se rumeneste frumos bezeaua.


Prajitura cu bezea si caise se lasa sa se raceasca dupa care se taie felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Kebab de pui in stil mediteranean
1
Mancaruri cu carne

Kebab de pui in stil mediteranean

Dacă îți place kebabul de pui, e mai sigur și mai sănătos să ți-l prepari singur. Emile Henry îți propune o...

Kebab de pui in stil mediteranean
Toba de porc
2
Aperitive cu carne

Toba de porc

Toba de porc este o reteta romaneasca ce se pregateste la taierea porcului sau la Ignat. Reteta de toba de porc poate fi...

Toba de porc
Ceai cu lamaie
3
Ceaiuri

Ceai cu lamaie

Se pune intr-un ceainic esenta de ceai si se toarna peste apa clocotita. Se lasa cateva minute ca sa se faca infuzia, dupa...

Ceai cu lamaie
Sarlota cu fructe de sezon
4
Prajituri

Sarlota cu fructe de sezon

Pentru sarlota cu fructe de sezon se amesteca iaurtul cu fructele, daca sunt mici raman intregi, daca sunt mari se taie in...

Sarlota cu fructe de sezon
Punch cu soc si gin
5
Punch-uri

Punch cu soc si gin

Punch cu soc si gin – ideal atunci cand dai o petrecere acasa si vrei sa iti intampini invitatii cu ceva bun de baut

Punch cu soc si gin
Parteneri
Prajitura Alba ca zapada
Bucataras.RO

Prajitura Alba ca zapada

O prajitura fina si delicioasa care se topeste in gura.M-am inspirat dupa reteta Jamilei!

Prajitura Alba ca zapada
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni