Banane cu zahar ars si miere

Se curata bananele, se taie pe jumatate, pe lungime. Se incinge o plita pe aragaz (se poate folosi si o tigaie termorezistenta), se ung bananele cu p

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 banane
  • o franzela
  • 1 ou
  • o jumatate de cana de lapte
  • o cana cu zahar
  • 8 linguri de miere
  • scortisoara
  • 4 linguri de unt

Mod de preparare

Se curata bananele, se taie pe jumatate, pe lungime. Se incinge o plita pe aragaz (se poate folosi si o tigaie termorezistenta), se ung bananele cu putin unt topit, se presara zahar si se tin doua minute pe plita, intorcandu-se pe ambele parti. Franzela se taie in patru bucati, de lungimea unei banane, iar acestea se taie pe jumatate, pe lungime. Se dau bucatile de franzela prin oul batut, amestcat cu lapte, apoi se prajesc in unt topit. Se scot si se presara cu zahar tos, cat sunt inca fierbinti. Se pregateste un sos de zahar ars. Se arde zaharul intr-un vas la foc mic si se adauga o lingura de faina si un pahar de apa. Se amesteca incontinuu, pana se ingroasa.

Bucatile de franzela se pun pe o farfurie, se toarna o lingura de miere si se asaza cate o jumatate de banana deasupra. Se stropesc cu sosul de zahar ars si se presara cu scortisoara.

Alte retete dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori