Casuta de turta dulce este un desert rozav pentru sarbatori. Pentru a pregati casuta de tirta dulce trebuie sa pregatiti turta dulce prima data.
Casuta de turta dulce este un desert rozav pentru sarbatori. Pentru a pregati casuta de turta dulce trebuie sa pregatiti turta dulce prima data.
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).
In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.
Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora.
Se scoate din frigider si se intinde o foaie,pe masa de lucru se presara niste faina mai intai.
Se taie dupa formele de casuta si se coc in cuptorul preincalzit 8-10 minute,depinde cat de groasa a fost foaia. Se lasa sa se raceasca.
Am avut de 6 bucati la casuta plus usa.
Glazura regala:
Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate,fara urma de ulei,altfel nu se va intari glazura.
Incepeti sa bateti albusurile si cand fac spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati sa mixati la viteza mica. Cand ati obtinut consistenta dorita acoperiti vasul cu folie de plastic,altfel se va usca glazura. Nu bagati la frigider,se va inmuia.
Adaugati mai mult zahar daca doriti o glazura mai groasa.
Acum trecem la asamblat. O sa se mai darame peretii ,dar sa nu va dati batuti. Glazura se va intari,asta ca sa nu va faceti probleme - respectati pasii de la reteta,daca puneti straturi mai groase uscatul dureaza mai mult. Folositi pahare ca sa sprijiniti peretii pana se usuca.
La acoperis,folositi jumatati de cuburi de zahar si lipitile alternativ pentru o stabilitate mai mare.
Decorati acoperisul inainte de a-l adauga la casuta,va fi mult mai usor.
Lipiti intai peretii,dupa ce s-au intarit adaugati si acoperisul si apoi decorati cu bombonele, nuci, migdale, prajiturele sau cu orice doriti si aveti la dispozitie.
Glazura poate fi colorata,puneti cativa stropi de colorant alimentar in glazura si amestecati.Am folosit un posh pentru a aplica glazura.
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...
Tort cu branza si friscaAcest chec este unul din deserturile favorite ale familiei mele. Reteta am invatat-o de la soacra mea, cu multi ani in urma....
Chec cu morcov, nuca si stafideAceasta reteta de prajitura cu crema de ness este delicioasa, cu blat crocant cu cocos. Este o prajitura foarte aspectuoasa,...
Prajitura alba cu crema de nessOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoRulada cu mere si scortisoara este o prajitura delicioasa de sezon. Merita incercat, cu atat mai mult ca necesita doar 30 de...
Rulada cu mere si scortisoaraSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii